Drama u Mostaru: Mještani lancima vezani za kapiju

Šesti dan blokade deponije u Mostaru jutros prije 7 sati jake policijske snage sa Jedinicom za posebne namjene MUP HNK stigle su pred “Uborak”.  

Bosna i Hercegovina 09.12.2019 | 08:11
Drama u Mostaru: Mještani lancima vezani za kapiju
Više stotina mještana su se ispriječili pred njih svojim tijelima.

Sjeli su ispred kapije i lancima se svezali za kapiju.

Situacija je krajnje napeta i dramatična, a prisutni su i žene i djeca, čuje se plać, javlja "Avazov" reporter s lica mjesta.

Oni poručuju da nisu huligani i da samo štite sebe i svoje zdravlje i porodice. Više od pet osoba je povrijeđeno, a na licu mjesta nalaze se i tri ekipe Hitne pomoći. 



Policija je počela da ih izvlači jedno po jedno i na taj način deblokirala deponiju.

Nijaz Hodžić, predstavnik Građanske inicijative "Jer nas se tiče" poručio je da je ovo nelegalan napad policije na civile koji brane samo svoje živote.

Nakon što je odblokirana deponija, propušteno je 10 kamiona sa smećem koje su mještani popratili zvižducima.

Poručili su da neće odustati i da će peticijom tražiti smjenu komandira PS Sjever. Najavili su i krivične prijave protiv svih odgovornih, jedino je, kako su istakli, federalna ministrica Edita Đapo izašla građanim ususret zaustaviši izdavanje ekološke dozvole.

(Avaz)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sramota

09.12.2019 07:41

ovoje obraz covica dragana babinog zuce i velikog bate bogih klep dokleje vremena tesko tebi drzavo dokte vode ovakvi lopovi i kriminalci i ratni profiteri stose obogatise na tudjoj krvi sveim pusto ostalo

ODGOVORITE
Name

zima

09.12.2019 07:47

Ko zna prepoznati znakove znaće da ovakva država neće moći dugo opstati .

ODGOVORITE