Evroliga kaznila Zvezdu 15.000 evra

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je od strane disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17. 500 evra zbog propusta u organizaciji utakmice 11. kola Evrolige sa Valensijom.

Košarka 04.12.2019 | 13:52
Evroliga kaznila Zvezdu 15.000 evra
Disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je kaznu zbog dva propusta:

– Zastoj u radu semafora koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra;

– Ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

U obrazloženju kazne navodi se da je KK Crvena zvezda i u prošlosti kažnjavana zbog propusta slične prirode, ali je kao olakšavajuća okolnost uzeto u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu. 

Crvena zvezda u saopštenju podseća da je shodno ugovorima koje je prije početka sezone potpisao sa „Štark Arenom” i SC “Tašmajdan” koji upravlja halom „Aleksandar Nikolić“ (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbeđivanje normalnih uslova tokom jedne Evroligaške utakmice, zadužena “Štark Arena”, a u ovom slučaju SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić” u kojoj Crvena zvezda nastupa u tom kolu.

Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 eura za neispravnost semafora od SC “Tašmajdan” koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić“ ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca.

KK Crvena zvezda podsjeća da je do sada, od kada se takmiči u Evroligi, platila na ime kazni, po više osnova, sumu od preko 150.000 evra zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza, i ostalih prekršaja koji podležu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige.

– Zato još jednom pozivamo sve pristalice našeg kluba da sportski i korektno navijaju i bodre Crvene zvezdu, jer nas već sljedećeg četvrtka očekuje nova velika utakmica u Beogradu protiv ekipe Baskonije u „Štark Areni“ – navode crveno-bijeli.

Takođe, klub apeluje na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvuju na gostujućim utakmicama Zvezde, da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv Zvezde pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo i organizaciji kluba!

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar