Odgođena sjednica Savjeta ministara

Odgođena je za sutra najavljena sjednica Savjeta ministara u tehničkom mandatu, objavljeno je na sajtu ove institucije, ali nije naveden i razlog.

Bosna i Hercegovina 02.12.2019 | 16:38
Odgođena sjednica Savjeta ministara
Na predloženom dnevnom redu sjednice su, između ostalog, materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te prijedlog ovog ministarstva za imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH sproveo je konkursnu proceduru za izbor direktora Sipe na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da nema načina da Savjet ministara u sadašnjem sazivu u prisustvu predstavnika ove stranke imenuje direktore Sipe i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bibi

02.12.2019 16:48

Jel' se odgadja za 13 mjeseci?

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

02.12.2019 18:31

Dodik uz pomoć covica opstruise izbor Perice Stanić za direktora sipe, to je 113 % tačno.

ODGOVORITE
Name

Е

02.12.2019 18:38

Да није због Перице Станића?

ODGOVORITE