Poslanici NSRS sutra o zakonu o stvarnim pravima

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra u Banjaluci razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stvarnim pravima.

Republika Srpska 02.12.2019 | 10:44
Poslanici NSRS sutra o zakonu o stvarnim pravima
Na dnevnom redu drugog dijela osme redovne sjednice su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o poreskom postupku, nacrte zakona o visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju - objedinjeno, kao i Nacrt zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i Nacrt zakona o sportu.

Biće razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske - prijedlog narodnih poslanika Jelene Trivić, Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Na dnevnom redu je i izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo i Skupštine opštine Teslić, koji će biti razmatrani objedinjeno.

Skupština će razmatrati i prijedlog odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlog odluke o izradi Plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor po skraćenom postupku.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

U prvom dijelu ove sjednice, po hitnom postupku razmotren je set izmjena zakona o platama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu koji predviđa da plate zaposlenima u javnom sektoru ili onima koji ih primaju iz budžeta Srpske budu povećane od pet do 20 odsto.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

DŽOMBIĆ REVIZIJA

02.12.2019 11:05

Kakav sad zakon o reviziji. Pa po kakvom zakonu lopovčina Džombić koji je upropastio Vladu može voditi revizorSku kuću za pranje para. Ma to treba hapsiti. I ko u našoj maloj državici vodi računa o rezultatima revizije. Niko. Kakva crna revizija na Balkanu to je za ozbiljne narode.

ODGOVORITE
Name

We

02.12.2019 15:58

Njih troje samo jedan predlog...

Name

Jaffa

02.12.2019 13:11

Novi troškovi za budžet, nova dobit za hotele i restorane.

ODGOVORITE
Name

zemljišna mafija

02.12.2019 14:40

nešto zemljišna mafija iz RUGIP, na čelu sa Kumom mafije Deverićem, hoće da izmenom zakona o stvarnim pravima kriminalno uknjiži, kao onomad kumovima Stankoviću i Radišiću, pa ih Radojičić ćera sudski.

ODGOVORITE
Name

Deura/stojčin/grul...

02.12.2019 14:53

sad će Deurić da knjiži šume koje i nisu uzurpirane po Han Pijesku. Mafijaški Kum ne spava, sve zakon za zakomom u izmenu, kao osnov za pokriće kriminala.

ODGOVORITE
Name

uzurpant

02.12.2019 15:59

Ako Kum ode u zatvor, ko će završiti tolike uknjižbe koje je započeo "čas zatvora, njega je omeo".