Pucao u komšiju jer mu je ukrao šahovsku figuru

Policija je uhapsila Eska E. (56) iz Osmanbegovog Sela, kod Bijelog Polja, zbog sumnje da je u srijedu pokušao da ubije komšiju Huseina S. (70). Pucnjavi je prethodila svađa tokom partije šaha, kada je Esko E. optužio Huseina S. da mu je ukrao figuru.

Region 30.11.2019 | 13:05
Pucao u komšiju jer mu je ukrao šahovsku figuru
Privedenom osumnjičenom određen je pritvor do 72 sata.

"Prema rješenju o zadržavanju, Esko E. je u srijedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina S. Ispalio je jedan hitac, koji je Huseina S. pogodio u lijevu ruku i naneo mu teške tjelesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu", saopšteno je iz policije.

Pripadnici policije su ubrzo locirali i uhapsili Eska E. Kako prenosi list "Dan", on je na saslušanju rekao da nije imao nameru da ubije, već je, ljut zbog svađe koju su prethodno imali, samo želio da zaplaši Huseina S.

Žrtva je ispričala da je sve počelo iz jedne potpuno bezazlene situacije.

"U utorak smo sjedeli u seoskoj prodavnici i igrali šah, što smo to često činili. Dok smo razmjenjivali fugure, u situaciji kad je trebalo da ga matiram, on me je optužio da sam mu ukrao topa. Tu smo se sporečkali, ali su nas nekako razdvojili i otišli smo svako na svoju stranu", rekao je Husein S.

Prema njegovim riječima, dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem je traktorom naišao Esko E.

"Odjednom se zaustavio i sišao sa traktora. Izvadio je pištolj i sa desetak metara razdaljine pucao u mom pravcu. Instinktivno sam se pomjerio i zrno je prošlo iznad šake kroz ruku", ispričao je Husein S.

On je odmah prevezen u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

(Telegraf.rs/Dan)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vjeciti opozicionar

30.11.2019 18:36

Ima svakih budala.

ODGOVORITE