NSRS sutra o platama radnika zaposlenih u upravi

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) na kojoj će po hitnom postupku biti razmatran set izmjena zakona o platama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu, biće održana sutra u Banjoj Luci.
 

Republika Srpska 25.11.2019 | 11:22
NSRS sutra o platama radnika zaposlenih u upravi
Izmjenama zakona predviđeno je da se plate radnicima u javnom sektoru ili onima koji ih primaju iz budžeta RS povećaju u rasponu od pet do 20 posto.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS, koji su predložili narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

Ovim zakonskim rješenjem traži se da se u registar zaposlenih unesu podaci o stručnoj spremi, odnosno podaci iz diplome o stečenoj stručnoj spremi koji sadrže ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome, tj. podaci iz uvjerenja o diplomiranju.

Parlament bi trebalo da se izjasni i o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić, nakon neuspjelih opoziva načenika tih lokalnih zajednica.

Posalnici bi, po hitnom postupku, trebalo da razmatraju i prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak, zakone o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama, trgovini i stvarnim pravima.

Na predloženom dnevnom redu su nacrti zakona o poreskom postupku, visokom obrazovanju, obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju, ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i o sportu.

Biće riječi i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama zakona o javno-privatnom partnerstvu, koncesijama te zaštiti životne sredine, izvještaju Pravobranilaštva o radu za prošlu godinu, prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja Luka-Prijedor.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jaffa

25.11.2019 11:46

Njima sve, uz obrazloženje da im treba. Radnicima i realnom sektoru mrvice, takvo je stanje. FUJ FUJ FUJ.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

25.11.2019 12:16

Ovo je signal za dizanje sidra,pa ili na svoje ili na ulice tudjih drzava

ODGOVORITE
Name

Dragan Md

25.11.2019 12:35

Uvećajte sebi plate za duplo, imate svoju većinu koja će to izglasati.

ODGOVORITE
Name

pera zdera

25.11.2019 14:45

Znači uhljebe i neradnike nagradi a prave radnike u realnom sektoru nametima reketiraj i šikaniraj,

ODGOVORITE
Name

sramota

25.11.2019 14:57

mlate praznu slamu

ODGOVORITE