Dvije optužnice zbog ubistva Olivera Ivanovića

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi "Kosovo Online" pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Srbija 23.11.2019 | 16:33
Dvije optužnice zbog ubistva Olivera Ivanovića
U obrazloženju optužnice, piše portal, navodi se da su "Sasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića". Takođe, piše i da su one poslate na prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.

Za razliku od njih dvojice, protiv Milana Radoičića nije podignuta optužnica, navodi "Kosovo Online".

Rošić i Spasojević su uhapšeni prije godinu dana tokom akcije ROSU na sjeveru Kosova i Metonije.

Slučaj ubistva Olivera Ivanovića više od 22 mjeseca tapka u mestu.

Prije godinu dana, specijalne jedinice ROSU ušče su na sjever KiM, kada je uhapšen Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Dragiša Markovića, dok je Milan Radoičić izbegao hapšenje.

Dragiša Marković je kasnije pušten iz pritvora dok se ostala dvojica uhapšenih još uvijek nalaze u pritvoru u Gnjilanu odnosno Podujevu.

Sekretarica Olivera Ivanovića Silvana Arsović je više puta pozivana na razgovor u Prištinu i njoj se na teret stavlja "pomaganje u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo".

Specijalne jedinice ROSU su nakon 23. novembra još u par navrata sprovele akciju hapšenja na sjeveru Kosova.

Posljednji uhapšeni je Rade Basara policijski službenik koji je bio uključen u istrazi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je u istoj akciji na meti bio i Željko Bojić komandant kosovske policije za Sjevernu Mitrovicu koga pripadnici ROSU nisu pronašli u njegovom stanu.

Sin Željka Bojića, Vasilije koji je tom prilikom uhapšen, oslobođen je nakon 24 sata provedenih u pritvoru, navodi "Kosovo Online".

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar