PDP će tražiti dopunu dnevnog reda Skupštine

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je danas u Banjaluci da će ova politička partija u ponedjeljak, 25. novembra, uputiti incijativu za dopunu predloženog dnevnog reda za predstojeću sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske da bi poslanici mogli da razmatraju dokument Program reformi BiH.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


"Program reformi BiH mora biti objavljen, za šta očekujem i podršku javnosti, jer 13 mjeseci traje drama vezana za formiranje vlasti na nivou BiH i zato je sramotno da se ovaj dokument čuva u sefu. Narodna skupština Republike Srpske mora razmatrati dokument i zbog toga očekujem da bude objavljen u narednih nekoliko časova", rekao je novinarima Crnadak.

On smatra da će za Republiku Srpsku biti poražavajuće ukoliko dokument bude poslat u Brisel, a da ne bude objavljen.

"Da li je moguće da će dokumet biti poslat u Brisel, a da stav ne zauzme Narodna skupština? Pozivam predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića i predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović da zaštite integritet institucija Srpske", dodao je Crnadak.

On je upitao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da li će Savjet ministara u naredne tri godine sarađivati sa NATO-om u okviru IPAP-a ili MAP-a i zatražio da sjednica Komisije za izbor Savjeta ministara, koja bi trebalo da bude održana u utorak, 26. novembra, bude otvorena za javnost, prenosi Srna.(BN)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

guz

22.11.2019 15:54

Program reformi BiH se raspravlja u Parlamentu BiH.

Ma pusti to vidis da neznaju kud udaraju..

re

22.11.2019 16:22

senator

22.11.2019 16:28

Sta se petlja ovaj nizi nivo vlasti?

b

22.11.2019 18:26

opet vas je baja nadmudrio, nikako da se pomirite sa gubljenjem fotelja

Svb

22.11.2019 19:42

E vala,ovaj je rijetko,pametan i "posten"

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.