Federalna Vlada smijenila upravu Zavoda Pazarić

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o smjeni direktora te Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić.

Bosna i Hercegovina 22.11.2019 | 11:37
Federalna Vlada smijenila upravu Zavoda Pazarić
Ova odluka uslijedila je nakon velikog pritiska javnosti i jučerašnjih protesta poslije objavljivanja spornih fotografija na kojima se vidi da su štićenici Zavoda, djeca vezana za krevete i radijatore.

Ministri su razmatrali nekoliko nekoliko zaključaka o stanju u Zavodu Pazarić, među kojima je vanredni nadzor o stanju u toj ustanovi, inspekcijski nadzor Porzene uprave, stručni nadzor o zbrinjavanju te zaključci o poduzetim mjerama.

Na kraju je jedan od zaključaka smjena kompletne uprave Zavoda Pazarić, na čelu sa direktorom Redžepom Salićem (SBB). Smijenjen je i Upravni odbor Zavoda kojeg čini pet članova i to: Janja Milinković (predsjednica), Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

Također smijenjeni su i članovi Nadzornog odbora, a to su: Dalila Efendić (predsjednica), Mevlida Bandić, i Ivana Bago.

Podsjetimo, prije dva dana zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić prezentovala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

joh

22.11.2019 10:47

Dobro su mogli, ovo je veliki korak za covjecanstvo

ODGOVORITE
Name

ZNANJE

22.11.2019 13:12

U Republici Srpskoj dok je SNSD na vlasti tako nešto pozitivno se nikad neće desiti. Za njihove članove ne važe zakoni i standardi ponašanja.

Name

Nikos

22.11.2019 16:02

Možete li zamisliti kako su Srbi prošli, kad su ti ,,građani'' Federacije tako dobri prema svom narodu i to prema jadnoj djeci. Zar su to ljudi? Jesu li oni roditelji? Imaju li oni svoju djecu? Sarajevo, sram te bilo! Stidi se svog naroda.