Srbija koja teži ulasku u EU ne odgovara Rusiji

Novinar i politički analitičar Milovan Jovanović smatra da Rusiji ne odgovora stabilna Srbija koja teži ulasku u EU i koja ima više nego dobru saradnju sa NATO zemljama.

Srbija 20.11.2019 | 18:22
Srbija koja teži ulasku u EU ne odgovara Rusiji
- Moskvi nikako ne odgovara postizanje sporazuma sa kosovskim Albancima i realizacija projekta "Mini Šengen". Ruska agentura će učiniti sve da do toga ne dođe, tvrdi Jovanović povodom aktuelne "špijunske afere" u kojoj su kao akteri označeni ruski obaveštajac i srpski oficir.

Jovanović dodaje se ruska agresija protiv EU realizuje strateškim pritiscima na Baltiku i Balkanu, podrivanjem evropskih institucija i sistema vrednosti.

Prema njegovim rečima, Rusija je razvila impresivne instrumente za delovanje u inostranstvu, koristeći sva sredstva da se podriju demokratske institucije i transatlantski savezi.

Jovanović smatra da kampanje širenja dezinformacija i sajber napada kao i sve jače obaveštajne aktivnosti na Balkanu pogotovo u Srbiji, BiH, Makedoniji imaju za cilj da ovaj deo Evrope ostane nestabilan, posvađan i ekonomski slab.

(Kurir.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hold

20.11.2019 18:55

Tezimo, ali zaglavili se mozgovi u EU?!

ODGOVORITE
Name

re

21.11.2019 00:10

Kako sad ovo? Zar nismo braca sa Rusima, sta nam to rade? Razocaran sam.