Poslije hapšenja suspendovana dva službenika SIPA-e

Državni službenici, zaposlenici Državne agencije za istrage i zaštitu koji su uhapšeni u okviru predmeta “Blic”, u skladu sa članom 58. Zakona o državnoj službi u Institucijama BiH, preventivno su suspendovani do okončanja istrage ili krivičnog postupka, potvrdio je za N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Bosna i Hercegovina 18.11.2019 | 13:06
Poslije hapšenja suspendovana dva službenika SIPA-e
Inače, Sud Bosne i Hercegovine na prijedlog Tužilaštva BiH službenicima SIPA-e - Predragu Mrđi iz Banja Luke i Boži Purkoviću iz Istočnog Sarajeva odredio jednomjesečni pritvor, potvrdili su za N1 iz ove institucije.

Podsjećamo, u okviru operativne akcije „Blic“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Istočnog Sarajeva i Banja Luke 13. novembra 2019. godine uhapsili su dva državna službenika SIPA-e zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

Postoje osnove sumnje da su uhapšeni državni službenici SIPA-e prekoračili granice svojih ovlaštenja u okviru predmeta kodnog naziva „Pero“, saopštili su tada iz SIPA-e.

Kako saznajemo, službenici SIPA-e Predrag Mrđa i Božo Purković odavali su službene radnje koje su okviru predmeta "Pero" poduzimali policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštititu.

(N1)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Cg

18.11.2019 13:08

Vratice se vrlo brzo I to sa novom diplomom

ODGOVORITE
Name

Olja

18.11.2019 14:58

Otkad oni kradu,uhu

Name

Nostradamus

18.11.2019 16:47

Da li ce konacno oni sto brane nasu policiju konacno shvatiti da nam je policija povezana sa kriminalom.Zar ovo nije dokaz .

Name

masala

18.11.2019 23:44

.....Kaze portpalor Sipe, koji i sam ima kupljenu diplomu,bivši vozac samo da se zna ...

ODGOVORITE