Hrvatska policija u Gorskom Kotaru upucala migranta

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je kasno sinoć da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu gdje su ga operisali.

Region 17.11.2019 | 08:59
Hrvatska policija u Gorskom Kotaru upucala migranta
Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do ranjavanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

"Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorije Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu. Policijski službenici su sprječavali prelazak grupe, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen," rekao je ministar, prenosi Hina.

Vjerojatno je upucan

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerojatno je došlo do ranjavanja zbog upotrebe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti viđaj. Uz to, glavni ravnatelj policije uputio je u Rijeku stručni tim Ravnateljstva, jedan dio tog tima je sinoć došao, a drug dio tima, u kojem će biti zastupljene sve relevantne linije rada hrvatske policije, će doći danas, tako da ćemo imati više informacija, kazao je ministar.

Teško povrijeđen migrant

Ministar Božinović je u riječkoj bolnici razgovarao s doktorima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s liječnikom iz operacijskog tima. Radi se o težoj povredi.

Na pitanje jesu li i migranti bili naoružani, odgovorio je da u ovom trenutku ne može govoriti o detaljima, jer je zbog toga i nalože nuviđaj od strane Državnog odvjetništva, koje će danas izaći na teren, a takođe i inspiciranje događaja od strane Ravnateljstva policije.

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj stanici i ima ih 15-ak.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zizi

17.11.2019 09:06

Umjesto da in pomognu da predju granicu oni ih jos udaraju. Kako njih Turska otpremi put EU.

ODGOVORITE
Name

Todor

17.11.2019 09:11

Hrvati su ubijali ljude u konc logorima a da ne ubijaju migrante kao divljač.

ODGOVORITE
Name

hahaha

17.11.2019 09:22

Hahhahaaa. Čuj jesu li migranti bili naoružani .Hahahahah. Eno ih idu kroz Hrvatsku do zuba naoružani .

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

17.11.2019 10:11

Vjerovatno su mislili da je srbin.

ODGOVORITE
Name

Rale

17.11.2019 10:49

Zaboravili su kad su oni bjezali. Fuj olosu i vjerujete u boga. Nemate vi ni vjeru ni boga.

ODGOVORITE