Kos: Škola podržava akcije građana, ne i političku promociju

Direktor Osnovne škole „Miloš Crnjanski" na Petrićevcu Ognjen Kos namjerava da pozove predstavnike svih zainteresovanih udruženja građana na sastanak kako bi usaglasili akcije za predstojeći period te kako bi izbjegli svake dalje nesporazume, jer kako ističe, i rukovodstvo škole i udruženja građana očigledno imaju zajedničke ciljeve.

Republika Srpska 14.11.2019 | 15:59
Kos: Škola podržava akcije građana, ne i političku promociju
Podjsetimo, Osnovna škola "Miloš Crnjanski" našla se u fokusu prije nekoliko dana, kada je obljavljeno da rukovodstvo škole nije dozvolilo postavljanje tabli za koševe na školskom igralištu, što je bio dio projekta udruženja građana Petrićevac, odobrenog od Gradske uprave. Međutim u rukovodstvu škole ističu da su radili odgovorno i po propisima, ali da su uvijek bili otvoreni za saradnju sa predstavnicima građana na način koji je propisan.

- Kao direktor imam odgovornost da postupam prema pravilima i zakonima i bez obzira na dobre namjere, nisam u mogućnosti da improvizujem kada je u pitanju poštovanje propisa. Svakako da nemam ništa protiv inicijativa građana, a oni projekti koji su usmjereni prema mladima i učenicima uvijek će imati snažnu podršku rukovodstva škole.

Međutim, ono što ne možemo da dozvolimo jeste korištenje škole i učenika u političke svrhe i za bilo kakve promocije. Oko svih projekata i akcija građana uvijek možemo da se dogovaramo i pomažemo jedni drugima, a tako će vjerujem biti i ovaj put. Prije svega važno je da razgovaramo i da pokušamo da radimo zajedno, jer tako ćemo i više postići nego ako se radi na svoju ruku, bez odobrenja ili bez prethodnog dogovora- rekao je Kos.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Siniša

14.11.2019 20:08

Kos bi sada, da se malo "opere"? Zašto nije prošle šk.god. kada su naša djeca u par navrata tražili od njega da im popravi koševe, to uradio? Sada bi on sve , kada je navukao ogorčenje nas, mjestana na sebe!

ODGOVORITE