Stravični snimci nesreće kod Ljubljane (video)

Juče ujutro, nešto poslije osam sati, na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Golovec u smjeru Štajerske došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 53-godišnji vozač kamiona, mađarski državljanin, piše 24ur

Region 14.11.2019 | 09:20
Stravični snimci nesreće kod Ljubljane (video)
Prema izvještaju slovenačke policije, u nesreći su sudjelovali automobil i kamion cisterna.

Do saobraćajne nesreće je došlo kad je 41-godišnji slovenački vozač Opel Corse zbog neprilagođene brzine nakon prevoja nastavio voziti ravno te se, izgubivši potpuno kontrolu nad vozilom, zabio u cisternu. Kamion je onda skrenuo desno, probio zaštitnu ogradu i pao u 20 metara duboku provaliju.

Vozač je, kako piše policija, bio zaglavljen u kabini.

Policijski inspektor Aleksander Vrabić kazao je da vozač putničkog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a svi drugi detalji, uključujući brzinu kojom je vozio, biće objavljeni naknadno.

"Činjenica je da je vozač kamiona pokušao riješiti situaciju", dodao je Vrabić.

Vozač putničkog automobila nije povrijeđen. U nesreći je oštećeno još jedno vozilo. Vozaču Corse prijeti do osam godina zatvora.

Na teren je izašlo 18 vatrogasca, a pridružilo im se još nekoliko dobrovoljaca. Spustili su se do vozača koji je bio zarobljen u kamionu, ali on je umro dok su došli do njega.



(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar