PDP: Izmjena Poslovnika korak ka deblokadi

Izmjene Poslovnika o radu Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine su korak ka deblokadi ovog zakonodavnog tijela, kažu u Partiji demokratskog progresa. Smatraju da će inicijativa, ako dobije podršku, omogućiti izabranim predstavnicima da poslije godinu dana blokade, počnu da rade u parlamentu BiH.

Republika Srpska 13.11.2019 | 18:11
PDP: Izmjena Poslovnika korak ka deblokadi
Izmjene poslovnika ni na koji način ne zadiru u ustavnu poziciju Republike Srpske, a cilj je  da se  izabranim predstavnicima koji hoće da rade, to i omogući.

Neprihvatljivo je, kaže Borenović, da za godinu dana nerada, izabrani predstavnici u parlamentu Bosne i Hercegovine primaju veoma visoke plate i koriste sve privilegije kao što su putovanja na konferencije o trošku parlamenta čiji rad onemogućavaju.

Iz PDP-a kažu da su netačne optužbe Nenada Stevandića da se izmjenama poslovnika želi zakočiti rad parlamentarne komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Borenović kaže da još nije siguran hoće li ovo rješenje dobiti podršku u Predstavničkom domu,  ali da je dovoljan broj poslanika podržao inicijativu da se izmjene poslovnika upute u Predstavnički dom, a među onima koji su potpisali, kako tvrdi, nisu poslanici SDA, HDZ-a i SNSD-a.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Slavko

13.11.2019 18:04

Konacno, ko hoce neka radi, a Dodikovima blokirati plate.

ODGOVORITE
Name

Pametnom Jasno

13.11.2019 18:06

Veoma korektan prijedlog SDS i PDP, oni će biti u onim komisijama gdje neće SNSD, imaće više posla, ali nema veze dobra im plata. Ove Košarce i Stevandiće istjerati iz Parlamenta i zamrznuti im plate.

ODGOVORITE
Name

GRADIŠKA

13.11.2019 18:07

Tako i treba Borenoviću, ti i Šarović preuzmite odgovornost.

ODGOVORITE
Name

marko oksan

14.11.2019 14:08

a zašto deblokade parlamenta kad prvo treba da se formira savjet ministara

ODGOVORITE