Riba šaran sa "ljudskim licem"! (video)

Kada pogledate ovu ribu-šarana , izgleda pomalo zastrašujuće kao da je izašla iz nekog horor filma. Jer ova riba je "riba s licem čoveka" to jest, ima oblik" ljudskog lica"! Neobična ali zanimljiva riba primećena je u jednom jezeru u Kini.

Zanimljivosti 11.11.2019 | 16:05
Riba šaran sa "ljudskim licem"! (video)
Zbog neuobičajenog oblika glave šarana, stiče se utisak da riba ima lice čoveka. Jedan posetilac sela u okolini grada Kunming na jugu Kine, gde je riba primećena, snimio je "šarana sa ljudskim licem".

Video-snimak podeljen je i na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Na snimku, koji je izazvao dosta komentara, vidi se kako riba pliva do ivice jezera i glavom lupa po površini vode.

Još jedan šaran, čija glava podseća na ljudsko lice prijavljen je 2010. godine. Tada je Britanac Brenan O’Saliven, tvrdio da je kupio "normalnog šarana", koji je potom, počeo „da razvija crte lica kao kod čoveka“.

"Bilo je začuđujuće. Lako sam mogao da razaberem dva oka, nos i usta. Prvo sam mislio da sam dobio sunčanicu i da mi se priviđa", rekao je Brenan, čijeg su čudnog šarana tada, u novčanoj vrednosti, procenjivali na 40.000 funti.

Nije poznato da li je, kome, i po kojoj ceni prodao ribu.

Pogledajte video o ovoj ribi s "čovečijim licem"Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar