Još se ne zna ko je naručio i ubio Milana Vukelića

Ni 12 godina nakon ubistva građevinskog inženjera Milana Vukelića, koje je potreslo Banjaluku, naručioci nisu poznati. Dok istraga tapka u mjestu, članovi njegove porodice i prijatelji su se ove godine okupili na Trgu Krajine i održali pres konferenciju za novinare, iako su ranije organizovali protestne šetnje. Ljiljana Todorović, sestra Milana Vukelića, poručuje da ubice i dalje slobodno šetaju gradom, ali da je pravda dostižna.

Republika Srpska 06.11.2019 | 16:16
Još se ne zna ko je naručio i ubio Milana Vukelića
"Evo otac je umro, nije dočekao da sazna ko su mu ubice sina. Majku još održavamo, jer ubice glume elitu i slobodno šetaju ulicama ovog grada. Ja kad odem na groblje prvo zapalim svijeću za naručioce ubistva", rekla je Ljiljana Todorović, sestra Milana Vukelića.

Milan Vukelić je ubijen bombom koja mu je podmetnuta u automobil. Do eksplozije je došlo 6. novembra 2007. godine, dok je auto još bilo u kretanju, i to u blizini zgrade MUP- a u Banjaluci. Sa njim je bio i Tomislav Dobrnjac kojem su nakon teških povreda amputirane noge. 

Milan Vukelić bio je dugogodišnji radnik Zavoda za izgradnju Banjaluka, koji je javno ukazivao na koruptivne radnje, kako u instituciji u kojoj je radio, tako i o milionskim pronevjerama u budžetu Banjaluke.

"Ovdje se politika u sve umiješala, i tek kad se politika ne bude miješala biće moguće saznati imena nalogodavaca. Nakon tog ubistva, imamo niz nerasvijetljenih ubistava. Evo ubistvo Davida Dragičevića, ubistvo Slaviše Krunića.", rekao je novinar Miljan Kovač.

Milan Vukelić je dva dana prije ubistva govorio u medijima i pokazivao dokumentaciju o navodno sumnjivim milionskim poslovima gradskih struktura Banjaluka i Zavoda za izgradnju. Njegovo ubistvo se i dalje karakteriše kao nerasvijetljeno, a iz tužilaštva već godinama poručuju da je istraga u toku.



BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Е

06.11.2019 15:30

Никад нигдје ниједно политичко убиство није ријешено док не дође до промјене система. Мислим да неће ни ово. Нажалост, али тако је. Није ово једини случај, има њих по приличан број да их сад не набрајам сви знамо кији су.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

06.11.2019 17:13

Ima nerjesenih ubistava i za vrijeme prosle vlasti kao i ove.Zbog toga i nema rjesenja mogu se svake godine da mijenjaju nista se nece rijesiti.

Name

Е

06.11.2019 17:34

Које прошле и које ове? Све је то исто , а друго је што ти мислиш да је било неких промјена.

Name

Re

06.11.2019 19:18

A ko ubi Mauzera sds je bio vlast

Name

milo

06.11.2019 15:34

Drzava u kojoj se ubija nije drzava a svi oni koji nam pricaju o drzavi su upravo oni koji ce ju ukinuti

ODGOVORITE
Name

Gori dio BiH, Federacija

06.11.2019 15:50

Kako u Federaci pronađu 95 % ubica u roku par sati i eliminišu kao onog juče a ovi u RS rijetko kad pronađu ubicu. U čemu je fazon

ODGOVORITE
Name

Е

06.11.2019 17:30

Колико су успјешни показује ти примјер убиство она два полицајца у Сарајеву. Скоро прошла година дана а још није политичко убиство. О Јози Леутару да те не питам јер је то политичко убиство. Сјећаш ли се кад је убијен?

Name

Rale

06.11.2019 15:54

Sve se zna samo od naroda prave budale.

ODGOVORITE
Name

inspektor

06.11.2019 16:57

naručioci su građevinska i ze,ljišna mafija, koja i danas hara svuda u RS.

ODGOVORITE
Name

Борис

06.11.2019 19:06

Никада се „наручиоци„ не открију јер закон ни не познаје тај термин. Тиме се ни не баве. Чак и кад се открије извршилац, породица никад није задовољна, јер су увјерени у „закулисне" радње.

ODGOVORITE