Milovanović i Mićić potpisali ugovor o sanaciji puta

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas sa predstavnicima Javne ustanove „Vode Srpske“ i Republičke uprave civilne zaštite ugovor o sanaciji pristupnog puta pored savskog nasipa, u dužini od 23 kilometra, za šta je Grad Bijeljina obezbijedio 10. 000 KM.

Republika Srpska 04.11.2019 | 13:59
Milovanović i Mićić potpisali ugovor o sanaciji puta
- Sredstva izdvojena iz gradskog budžeta biće iskorištena za troškove goriva. Riječ je o pristupnom putu od željezničke pruge na Rači do spoja savskog nasipa sa nasipom uz Glavni obodni kanal. Ovo je značajan projekat koji će obezbijediti kretanje vozila i mehanizacije duž nasipa, kako u redovnim uslovima, tako i u uslovima odbrane od poplava – istakao je gradonačelnik Mićić.

Direktor Javne ustanove „Vode Srpske“ Miroslav Milovanović dodao je da je današnji ugovor potpisan na inicijativu Republičke uprave civilne zaštite, koja je u projekat uključila i Grad Bijeljinu i lokalnu Civilnu zaštitu.

- Glavna pogodnost koju ćemo postići biće omogućavanje ljudima koji imaju zemlju sa druge strane nasipa ili vikendice, da ne koriste nasip kao glavni put, i tako će struktura nasipa biti sačuvana od urušavanja. JU „Vode Srpske“ obezbijedila je šljunčani materijal i 10.000 KM za troškove goriva. Pristupni put obuhvataće, između ostalih, sela Brodac, Batković i Crnjelovo – pojasnio je Milovanović.

Širina pristupnog puta pored savskog nasipa iznosiće između četiri i šest metara, a projekat će biti realizovan do kraja godine.

Projekat „Sanacija puta pored savskog nasipa na području Semberije“ realizuju Javna ustanova „Vode Srpske“, Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske i Grad Bijeljina, a planirano je i angažovanje inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH.

(Dešavanja u Bijeljini)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ZA

04.11.2019 19:37

KAKO VAS RUDONJA NATJERA DA SE LUBITE, POŠTENI MIĆO POSTA I TI MUJO KAO OBREN OMER. MARVO

ODGOVORITE