Vučic: Voljeli bismo da Tramp posjeti Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom da je poznato da su stavovi Srbije i SAD po pitanju Kosmeta različiti ali da je zahvalan Palmeru jer je bio spreman da čuje i sasluša šta Srbija misli.

Srbija 04.11.2019 | 12:54
Vučic: Voljeli bismo da Tramp posjeti Srbiju
Palmer je rekao da je istorijska greška i loša poruka Zapadnom Balkanu odluka EU da ne otvori pregovore sa Sjevernom Makedonijom.

Predsjednik Srbije je rekao da je sa Palmerom najprije razgovarao u četiri oka, a zatim su uslijedili razgovori dvije delegacije. Istakao je da je zadovoljan razgovorima jer su razmotrena sva sporna pitanja i sve razlike.

Istakao je odlučnost za pronalaženje rješenja u budućnosti koja bi značila bolje i bilateralne odnose između SAD i Srbije.

Vučić je rekao da je otvoreno govorio sa Metjuom Palmerom i da vjeruje da će uskoro, za dva do tri mjeseca, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je rekao, cijeni podršku SAD evropskom putu Srbije jer je to od velikog značaja. Dodaje da se razgovaralo o pitanjima koja su sporna i koja ponekad umiju da zabole svakoga u Srbiji.

Objašnjava da je otvoreno govorio sa Palmerom i da su jedan drugome razjasnili mnoge stvari.

Predsjednik Srbije je rekao da Beograd želi ozbiljan i odgovoran dijalog koji bi vodio kompromisnom rješenju.

- Ono što sam rekao Palmeru i drugima, Srbija je spremna za kompromis ali nije i neće biti sprema za unižavanje svog naroda na KiM i naroda u cjelini - rekao je Vučić.

Istakao je da je intenziviranje odnosa sa SAD važna stvar i u skladu s tim je pozvao predsjednika SAD Donalda Trampa da posjeti Srbiju. Podsetio je da nijedan predsjednik SAD nije bio u Beogradu od 1980. godine i rekao da vjeruje da bi to bio snažan impuls razvoju odnosa dvije zemlje.

- Tramp bi na licu mjesta na najbolji način mogao da osjeti situaciju u Srbiji i regionu i kako bi ga srpski narod dočekao - rekao je Vučić.

Dodaje i da je ekonomska saradnja sve bolja i uspješnija i da sve veči broj američkih kompanija ulaže u Srbiju, prenosi RTS.

.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neđo.4.11.2019

04.11.2019 12:24

Tramp ništa bolji nije od Palmera.

ODGOVORITE
Name

Tuta

04.11.2019 12:51

Tesko ces to docekati. Jos godinu dana imas vremena ,da ti dodje a onda Demokrati dolaze nazad

ODGOVORITE
Name

Hm

04.11.2019 14:55

Tramp je svoje odsvirao na harfi...

ODGOVORITE