Dječak (8) liječi se od zavisnosti od heroina

Dijete od osam godina najmlađi je heroinski ovisnik u Srbiji.  

  • Vijesti
  • Srbija


Roditelji su ga nedavno doveli na jednu kliniku radi odvikavanja i tada otkrili još strašniju istinu, da je mališan drogu probao kada je krenuo u prvi razred. 

To za Telegraf otkriva Božidar Dragutinović, bivši heorinski ovisnik, a danas osnivač kampa za odvikavanje „Preobraženje“ u selu Dvorska kod Loznice.

– Roditelji su primijetili promjene u ponašanju kod djeteta, ali se sve svodilo na neku emotivnu nezrelost, klinačku agresivnost… Kada su ga na kraju odveli u bolnicu, uradili su mu brojne testove i pokazalo se da je pozitivan na heroin – navodi Dragutinović. 

Onda su uslijedile krize koje su jadnog dječaka prestravile.

– Kada je vidio kolika je kriza, uplašio se i priznao da heroin konzumira već godinu, a dobivao ga je u školskom dvorištu – otkriva sagovornik Telegrafa.

(Telegraf)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Boris

02.11.2019 18:53

Bože sačuvaj dal' je ovo normalno? Roditelji nek se zapitaju jesu li slijepi i gluhi? Pa to je malo dijete, kako nisu primijetili? Dijete krizira, ovo je prestrašno

Pa kakvu dusu moras imati,da djetetu od sedam,osam godina das drogu.Ovo je stvarno kraj svijeta.Izviuci ce se on,ali posledice ce sigurno ostati.

MM

02.11.2019 23:54

BOŽE SAČUVAJ I SAKLONI.

XXL

03.11.2019 08:44

jad i čemer

03.11.2019 13:52

Jadno dijete, kakva je njegova budućnost?

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.