Odluka: Donald Tramp se razvodi - od Njujorka

Nova adresa porodice Tramp biće Palm Bič na Floridi, odnosno Trampov golf klub Maralago. Rođenom Njujorčaninu dosta je Njujorka u kojem ga „tretiraju veoma loše“ objavio je noćas na Tviteru

Svijet 01.11.2019 | 07:52
Odluka: Donald Tramp se razvodi - od Njujorka
„Nameravam da ostanem u Beloj kući još pet godina, ali posle toga će meni i mojoj porodici Palm Bič biti stalna adresa", napisao je Tramp kasno sinoć na Tviteru.
 
U seriji tvitova objasnio je da obožava Njujork i ljude koji tamo žive, ali da ga uprkos tome što plaća milione dolara kroz poreze, u tom gradu lokalni političari veoma loše tretiraju.
 
„Malo ko je tretiran gore od mene," požalio se Tramp dodajući da mu je odluka o preseljenju mrska, ali da je najbolja za sve.

„Uvek ću tu biti za Njujork i sjajne Njujorčane. Grad će uvek imati posebno mesto u mom srcu," poručio je.

En-bi-si njuz izvestio je da odluka i nije toliko neočekivana jer je Tramp za bezmalo tri godine od kako živi u Beloj kući samo dvadeset dana proveo u Tramp kuli u Njujorku, a čak 99 dana u svom golf klubu na Floridi.

Tramp će imati još jedno boravište u Bedminsteru u Nju Džersiju, gde takođe ima golf klub.

Njujork tajms izveštava da su Melanija i Donald Tramp prijavu boravka na Floridi podneli još u septembru.

Preseljenje bi moglo da im donese i manji porez budući da Florida ne oporezuje nasledstvo i neke prihode.

Guverner države Njujork, Endru Kuomo, sin čuvenog gradonačelnika Njujorka i jedan od lidera Demokratske stranke, kratko je poručio na Tviteru: „Rešismo ga se! Nije se baš naplaćao poreza ovde, ionako. Florido, eto vam ga."

(NBC news)

Komentari / 0

Ostavite komentar