Advokati na nivou cijele BiH idu u štrajk?

Na sastanku sa predstavnicima advokatskih komora Republike Srpske i Federacije BiH razmatrana je mogućnost obustave rada svih advokata u BiH ukoliko ne bude izmijenjen propis kojim su brčanski advokati obuhvaćeni procesom fiskalizacije, potvrdio je danas predsjednik Protestnog odbora brčanskih advokata Mirko Simić.

Bosna i Hercegovina 30.10.2019 | 15:01
Advokati na nivou cijele BiH idu u štrajk?
– Konačnu odluku o tome ćemo donijeti krajem sljedeće sedmice, nakon našeg ponovnog sastanka. Advokati koji odstupe od zajedničkog stava dvije entitetske komore biće sankcionisani, pa čak i isključeni iz komora – rekao je Simić.

Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Branislav Rakić objasnio je tokom susreta sa brčanskim advokatima da nije riječ ni o kakvom hiru, već o potrebi da budu zaštićena ljudska prava klijenata koja su ugrožena mogućnošću poreskih inspektora da pregledaju advokatske spise.

Advokati podsjećaju da je od aprila, kada je donesen zakon, odgođeno više od tri hiljade ročišta pred sudovima distrikta.

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A vala

30.10.2019 16:57

A vala neka iko ima hrabristi,pa makar i vi to bili,koji realno imate najmanje potrebe za to

ODGOVORITE
Name

Pa

30.10.2019 19:58

Kada advokati strajkuju sta bi trebali raditi obicni radnici?

ODGOVORITE
Name

Fungivet

31.10.2019 04:46

Svakako i obavezno fiskalizovati sve advokate. Ne vidim u cemu je problem. Mozda u tome sto ce morati primijeniti pravi cjenovnik usluga. Sadasnje cijene, bez fiskalnih racuna su barem 10 puta vece od realnih. Veterinarima su htjeli da nakace kasu koji bi nosili na teren, a druga bi bila stacionirana u ambulanti. Zato gospodo advokati, sa zavrsenom pacijom skolicom, budite normalni clanovi drustva i patriote, budite transparentni, a ne nedodirljivi kao da ste Bogom dati.

ODGOVORITE