U Bijeljini obilježen jubilej "Semberskih novina"

List građana Bijeljine „Semberske novine“ obilježio je danas ispred Centra za kulturu „Semberija“ ulazak u 40. godinu postojanja, a od 1980. godine, kada je izašao prvi primjerak novina, pa do danas, štampano je 1. 227 brojeva.

Republika Srpska 28.10.2019 | 18:37
U Bijeljini obilježen jubilej "Semberskih novina"
Ovom prilikom gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je da su „Semberske novine“ jedini štampani informativni medij na području Semberije, za koji Grad Bijeljina godišnje iz budžeta izdvaja oko 200.000 KM.

- Mnogi mediji, u raznim sredinama, su se tokom godina transformisali, prešavši u privatni sektor ili su nestali, a „Semberske novine“ su opstale 40. godina. One su odličan posrednik između Gradske uprave i građana jer informacije stižu u sve mjesne zajednice.

Međutim, ovom prilikom bih poručio rukovodstvu ovog lista da je potrebno da modernizuje novine, da idu u korak sa vremenom i društvenim mrežama, jer se događa da neke vijesti, nakon sedam dana, budu zastarjele. Naravno, tu su i mnoge reportaže, teme i izvještaji iz mjesnih zajednica, koji su uvijek aktuelni – ocijenio je gradonačelnik Mićić.

On je dodao da „Semberske novine“ imaju kvalitetan kadar, prostor za rad i sve druge uslove na osnovu kojih mogu da izvrše modernizaciju medija.

Direktorka „Semberskih novina“ Dušanka Gavrić istakla je da i posredstvom internet-stranice „Semberija info“ pokušavaju da se približe što većem broju čitalaca, te da su za obilježavanje 40 godina postojanja planirali organizovanje različitih programa.

- Naše novine su 20. oktobra ušle u 40. godinu postojanja i mi ćemo, osim današnjeg druženja sa građanima, organizovati LJetnu školu novinarstva „Mali novinar“, zatim realizovati projekat „Dječiji svijet“ koji obuhvata mališane iz predškolskih ustanova, a 20. oktobra 2020. godine, kada budemo napunili 40. godina postojanja i ušli u petu deceniju, priredićemo izložbu i izdati knjigu izabranih tekstova koji su objavljeni u četiri decenije postojanja „Semberskih novina“ - naglasila je Gavrićeva.

Glavni i odgovorni urednik „Semberskih novina“ Verica Zelenović kaže da je izazov izabrati teme koje će biti zanimljive različitim starosnim grupama građana.

- Naše novine izlaze svakih sedam dana i uvijek se trudimo da budemo aktuelni. Moj posao, kao urednika, je da isplaniram rubrike, a često i da razmišljam unaprijed o tome kako će izgledati naredni broj. Istakla bih da se cjelokupna priprema završava u našoj redakciji, te da se u Banjaluku šalje gotov proizvod za štampanje - rekla je Zelenovićeva.

Prvi broj „Semberskih novina“ štampan je 20. oktobra 1980. godine kao List Socijalističkog saveza radnog naroda Bijeljina.



(BN/InfoBN)

Komentari / 0

Ostavite komentar