Novi skandal na prelazu Brnjak

- Pripadnici kosovske policije zabranili su danas, na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka, dјečacima iz Košarkaškog kluba "Ras" iz Novog Pazara ulazak na Kоsmet.

Srbija 26.10.2019 | 16:27
Novi skandal na prelazu Brnjak
Pioniri i kadeti "Rasa“ trebalo je u Sjevernoj Kosovskoj Mitrovici da odigraju utakmice protiv vršnjaka iz "Trepče“ i "Poletarca“.

U mitrovačku novoizgrađenu halu nisu doputovali ni dječaci iz Košarkaškog kluba "Novi Pazar" koji je trebalo da, u okviru trećeg kola Međuregionalne lige Srbije, odigraju meč protiv domaće "Trepče".

Oni su, nakon vijesti o vraćanju ekipe "Rasa", odlučili da ne kreću na put, jer je, kako su potvrdili za "Kosovo onlajn", poručeno da im neće biti dozvoljen prolazak.

Dugogodišnji sportski radnik i trener Košarkaškog kluba "Poletarac" iz Sjeverne Kosovske Mitrovice Saša Trpković rekao je za taj portal da je neshvatljivo da se djeci zabrani da se bave sportom, nadmeću i druže.

"Ovo je, najblaže rečeno, presedan, jer je nezamislivo da se dječacima koji su jedino željeli da odigraju utakmicu, bez ikakvog pravog objašnjenja, zabrani prolazak. Predlažu nam da sve utakmice igramo van Kosova kao gosti. Pa zar naši sportisti nisu zaslužili da ih bodre i podržavaju u svom gradu simpatije, roditelji i prijatelji“, upitao je Trpković i dodao da "ovakvi nerazumni postupci mogu dovesti do odlaska mladih ljudi čije je strpljenje pri kraju".

"Kosovo onlajn" podsjeća da već duže vrijeme problem sa ulaskom na KiM imaju brojne sportske ekipe iz Srbije, a najdrastičniji primjer je zabrana za fudbalere "Crvene zvezde", kada je trebalo da odigraju meč osmine finala Kupa Srbije protiv FK "Trepča" u Žitkovicu kod Zvečana.

Oni su, odlukom kosovske policije, a po nalogu Vlade u Prištini, vraćeni sa prelaza Jarinje, iako su preporuku za odigravanje utakmice u Žitkovcu dale i FIFA i UEFA.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Саша

26.10.2019 15:34

Узвишени Бог рече:"Ради ти мој робе шта год хоћеш, али нећеш докле хоћеш".

ODGOVORITE
Name

Pusti

26.10.2019 16:48

ti Boga na miru. Nego preuzmi odluke u svoje ruke...