Koliko bodova se osvoji sa dva postignuta gola?!

Fudbaleri Mančester junajteda su do sedam bodova na tri utakmice u Ligi Evrope došli sa svega dva postignuta gola.

Fudbal 25.10.2019 | 20:40
Koliko bodova se osvoji sa dva postignuta gola?!
Ekipa Olea Gunara Solskjera od početka sezone igra promenljivo, u Premijer ligi je posle devet kola na dalekom 14. mestu, a iako se često govori da nema velike ambicije u drugom po značaju evropskom takmičenju, stvari su izgleda drugačije.

Takođe, postoji i teza da Junajted u drugom po značaju evropskom takmičenju izvodi "drugi tim" ili "klince", ali je činjenica da je jedina zvezda koja je odsustvovala sa mečeva Lige Evrope Pol Pogba.

Timovi koje Solskjer izvodi na engleske i evropske terene se ne razlikuju previše, ali su ishodi bitno drugačiji.

Junajted je na otvaranju takmičenja u Ligi Evrope protiv Astane pobedio minimalnom razlikom, golom Mejsona Grinvuda, usledio je remi sa AZ Alkmarom bez golova, a u meču sa Partizanom je pogodak iz jednaesterca bio dovoljan za tri boda.

Vredi istaći i da je Junajted nadigrao svoja dva uvodna protivnika, ali to nikako nije bio slučaj u duelu sa beogradskim timom, koji je u gotovo svim statističkim parametrima, osim poseda lopte i broja golova, bio u prednosti.

Tim norveškog stručnjaka je uputio samo jedan udarac u okvir gola i zabeležio svega ukupno pet šuteva, dok je Partizan u ukupno 15 navrata ugrozio golmana Serhija Romera.

Ipak, fudbal se igra za golove i to je jedina stvar koja donosi bodove, tako da je Junajted sa dva pogotka stigao do sedam bodova i prvog mesta u Grupi L Lige Evrope.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar