Još jedna zvijezda Real Madrida utajila porez!

Kazna - milion evra! "Ovo je administrativna greška, a ne krivično djelo", poručio je Španac, koji je u periodu od 2012. i 2014. godine prebacivao prihode na račun svoje kompanije "Sermos SL", čime je smanjio izdvajanja za porez i time oštetio državu.

Fudbal 26.10.2019 | 08:00
Još jedna zvijezda Real Madrida utajila porez!
Zvijezda Real Madrida i reprezentacije Španije Serhio Ramos kažnjen je novčanom kaznom od milion evra zbog utaje poreza.

Poreska uprava Španije kaznila je Ramosa jer je u periodu od 2012. i 2014. godine prebacivao prihode na račun svoje kompanije "Sermos SL", čime je smanjio izdvajanja za porez i time oštetio državu.

Ramos je putem društvenih mreža poručio da ovo nije krivično djelo nego administrativna greška.

"Ovo je administrativna greška, a ne krivično djelo. Redovno plaćam porez i imam tim stručnih saradnika koji analiziraju, upravljaju i rješavaju poreske obaveze. Poreska uprava je promijenila zakon u kritičnim godinama i dobio sam pogrešne podatke. Zbog toga ću se žaliti", napisao je Ramos.

U Španiji su ranije zbog poreskih malverzacija kažnjeni i Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi, Havijer Maskerano, Anhel Di Marija, Radamel Falkao, Luka Modrić, Marselo i Žoze Murinjo.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar