Šarović: Treba odblokirati rad Parlamenta BiH

Predsjednik SDS Mirko Šarović smatra da je legitimno da ova stranka pokuša da obezbijedi 22 poslanika kako bi Predstavnički dom parlamenta BiH mogao da radi, a da će se vidjeti da li će u tome i uspjeti.

Republika Srpska 24.10.2019 | 17:34
Šarović: Treba odblokirati rad Parlamenta BiH
– Incijativa postoji i ne zavisi samo od SDS, već i od drugih partnera da se Parlamentarna skupština odblokira i krene da radi – rekao je Šarović, navodeći da SDS vodi razgovore sa drugim strankama.

Prema njegovim riječima, u nekim situacijama za odblokiranja rada parlamenta je potreban Dom naroda, a u nekim ne. 

– U finansijskim aranžmanima potreban je Dom naroda – rekao je Šarović novinarima u Sarajevu i dodao da bi tu, kako kaže, bili stavljeni u osjetljivu situaciju svi oni poslanici i delegati koji bi eventualno bili protiv usvajanja finansijskih aranžmana bitnih za ekonomiju BiH.

On je ponovio da se SDS zalaže za formiranje vlasti na nivou BiH, ali i da je protiv toga da bilo koja stranka postavlja bilo kakve preduslove.

Govoreći o mogućnosti da vlast na nivou BiH ne bude formirana do narednih opštih izbora, Šarović je ocijenio da su sve opcije u igri – i da se partneri dogovore i formiraju vlast, da eventualno neko drugi bude dio šireg parnerstva, ali i mogućnost da se na to čeka narednih mjeseci, pa i do lokalnih ili nekih drugih izbora. 



(BN/Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Joja

24.10.2019 15:56

uz duzno postovenje prema Sarovicu , ali treba sve blokirati dok ne prestane gospoda iz sa da ucenjuje srbe .... nema oarlamenta do .... pa sumnjam i za 7 godina ...

ODGOVORITE
Name

MM

24.10.2019 17:35

Ovakvim nastupima SDS nikad neće ući u vlast, ako poslušate izjave u zadnjih godinu dana Šaovića on priča samo o bih, i to vlast itekako koristi, za stanje u RS više je kriv SDS nego vlast jer ovakvim nastupima odbijaju glasače, mene ne interesuje bih već RS za koju sam se borio, i zato se slažem sa gore navedenim komentarom.

Name

Re

24.10.2019 18:12

Pa ocigledno da je to njegova inicijativa covjek bi sve samo da bude vlast I u fotelju ministra sta reci dalje

Name

Sudija

24.10.2019 20:03

Gledajuci analiticki i realno, Srbi su u najnezavidnijoj poziciji, jer kao sto vidimo mnogi podrzavaju Dodika i SNSD, koji lazu, lopovluce, kradu, obmanjuju, zavaravaju napaceni narod samo kako bi ta kasta ostala na vlasti, bez ikakve zelje da narodu bude bolje. Mladi odlaze vani, pa nema radnika, ucenika, studenata, koji mog donijeti neke pozitivne promjene i boljitak za gradjane. Situacija je veoma teska, opasna i katastrofalna, ako ova SNSD kasta ostane na vlasti. SDS i PDP imaju potpuno legalno pravo da pokusaju napraviti vlast na nivou BiH. Samo hrabro Sarovicu.

Name

А

24.10.2019 16:06

Одкад их скупљаш јуначино и ја би их више нахватао иако немам везе с Бејха?!

ODGOVORITE
Name

blic

24.10.2019 16:07

ŠAROVIĆ SAMO VLAST TRAŽI!

ODGOVORITE
Name

Ma Da

24.10.2019 16:51

A Mile nertaži jadnik.

Name

Ljubimirka

24.10.2019 16:09

Tako je. Vecinu treba da formira onaj ko je sposoban i ko ce da radi nesto za ovu drzavu, ako budemo cekali da SNSD nesto preduzme necemo lako krenuti naprijed. Podrska velikom gospodinu Sarovicu na tom putu.

ODGOVORITE
Name

re

24.10.2019 17:56

Ljube moja, treba postovati volju gradjana RS a ne želje po vlasti gubitnika izbora.

Name

Banja Luka

24.10.2019 18:29

Pa odblokiraj, ko ti brani.

ODGOVORITE