U akciji "Tebra" zaplijenjeno pola tone droge

U operaciji kodnog naziva "Tebra" na području mjesta Gabela Polje, opština Čapljina, zaplijenjeno je oko pola tone skanka čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže iznos veći od dva miliona evra, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 24.10.2019 | 11:53
U akciji "Tebra" zaplijenjeno pola tone droge
Lokacija na kojoj je pronađena droga rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je sprovedena akcija, saopšteno je iz te pravosudne institucije.

Ova pljenidba velike količine droge nastavak je aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za sprovođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji krijumčare drogu sa područja Albanije, preko Crne Gore, u BiH radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU, ističe se u saopštenju.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU dostiže iznos veći od dva miliona evra.

Ovo je jedna u nizu pljenidbi opojne droge u količinama od više stotina kilograma, koje su realizovane u proteklih nešto više od godinu dana, navode iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga, ističe se u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Alo ba

24.10.2019 10:49

Ko su likovi zašto se kriju imena....

ODGOVORITE
Name

za alo ba

24.10.2019 11:17

Koja imena niko nije kriv dok se ne dokaze.