Hamilton: Ništa neće biti riješeno u Meksiku!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da očekuje tešku trku u Meksiku, posle prilično šokantnih rezultata u prethodne dve sezone na toj stazi.

Ostali sportovi 24.10.2019 | 20:59
Hamilton: Ništa neće biti riješeno u Meksiku!
Hamilton bi mogao u trci u nedelju matematički da obezbedi šestu šampionsku titulu, a da bi imao šanse za to, mora da izbori plasman na pobednički podijum, nešto što u Meksiku nije uspeo od 2016. godine, uprkos tome što je upravo tamo osvojio poslednje dve titule.

U poslednje dve godine u Meksiku je pobeđivao Red Bul, a prošle godine od Mercedesa je bio brži i Ferari na stazi "Ermanos Rodriges", gde je smanjena snaga zbog velike nadmorske visine, a hlađenje automobila ključni izazov. Ferari je ove sezone bio brži od Mercedesa na pravcu.

"Mislim da je Meksiko generalno za nas najgora trka u sezoni, zbog načina na koji je naš bolid podešen i biće teško za nas. Poslednje dve trke u Meksiku bile su prilično šokantne, iako sam tamo osvojio dve titule. Nadam se boljem vikendu, ali mislim da će biti vrlo teško pobediti Ferari uz te duge pravce. Ali, ako pogledate druge, Meklaren ima takođe dobru brzinu na pravcu, kao i Red Bul i mislim da će biti nezgodno", izjavio je Hamilton.

U poslednje dve godine u Meksiku pobedio je Maks Verstapen iz Red Bula.

"Očekujem nešto težu trku ove godine zbog Ferarijeve brzine, ali mislim da možemo da imamo veoma dobru trku", rekao je Verstapen.

Posle pobede u Japanu, vozač Mercedesa Valteri Botas jedini je uz Hamiltona koji može da osvoji titulu.

Aktuelni šampion ima 64 bodova prednosti, a na raspolaganju su još 104 boda. Ako želi titulu u nedelju, Hamilton mora da osvoji 14 bodova više od timskog kolege.

"Ne mislim da će to biti u Meksiku. Mislim da ćemo se dobro boriti u narednim trkama", naveo je Hamilton.

Botas je u Japanu pobedio prvi put posle šest meseci i nada se da bi mogao da produži borbu za titulu.

"Sve je moguće, iako sam realan i znam da mi treba mnogo sreće da pobedim u preostalim trkama. U ovom trenutku ne razmišljam mnogo o tome. Uglavnom je moja krivica što zaostajem bodovno za Luisom i to ću da probam da popravim u budućnosti, ali sada idem od trke do trke i videćemo kako će ići", naveo je Botas.

Trka za Veliku nagradu Japana vozi se u nedelju 27. oktobra od 20.10.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar