Bazel: I Lajović ispao u 1. kolu!

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira u Bazelu, pošto je izgubio od 49. igrača sveta Radua Albota sa 2:1 (6:2, 3:6, 4:6).  Lajović stopama Kecmanovića: Neće igrati sa Federerom u Bazelu! Srpski teniser poražen je na startu turnira u Švajcarskoj.  Federer dočekao Albota umesto Lajovića! Drugi reket Srbije nastavlja sa slabim partijama.

Tenis 22.10.2019 | 18:39
Bazel: I Lajović ispao u 1. kolu!
Lajović, 33. teniser sveta, izgubio je posle sat i 45 minuta. On je u prvom setu napravio dva brejka i poveo u meču.

Albot je zatim u preostala dva seta po jednom oduzeo servis Lajoviću i prošao u drugo kolo.

Albot će u osmini finala igrati protiv domaćeg tenisera, prvog nosioca Rodžera Federera.

Lajović je tako propustio priliku da se u osmini finala sastane sa Rodžerom Federerom u njegovom rodnom gradu, na turniru koji je osvojio devet puta u karijeri.

Švajcarac je dan ranije pobedio Petera Gojovčika, i to ubedljivo 6:2, 6:1.

Pre Lajovića u Bazelu je u prvoj rundi eliminisan i Miomir Kecmanović. Bolji od njega bio je Jan Lenard Štruf (6:4, 6:2).

Turnir u Bazelu, na kojem je za prvog nosioca postavljen Federer, igra se za ukupni nagradni fond od 2.082.655 evra.

Serija slabih rezulata, barem za kvalitet tenisa koji je sposoban da odigra, nastavlja se za Dušana Lajovića.

Naš drugi reket je tako danas zaustavljen već u prvom kolu ATP 500 turnira u Bazelu (tvrda podloga u hali, nagradni fond 2.082.655 evra) i to nakon preokreta. Bolji od njega sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3 i 6:4 bio je Radu Albot. Meč u Švajcarskoj je trajao sat i 45 minuta.

Dušanu Lajoviću je ovo treći poraz na samom staru na poslednja četiri tiurnira koja je odigrao. Kriza rezultata je lrenula ovog leta i to nakon što je došao do prve ATP tituel, u Umagu krajem jula. Pre toga populartni Duci je stigao do prvog mastrs finala u karuehjru, u Monte Karlu gde ga je zaustavio Fabio Fonjini. Šta je probkemsa našim asom, nije poznato, ali je jasno da se opasno muči.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar