Grobari, bez diskriminacije, šovinizma i fašizma!

Partizanov apel: Transparenti koji nisu odobreni biće oduzeti! Partzian detaljno predstavio brošuru FARE pred meč sa Mančesterom.

Fudbal 23.10.2019 | 12:26
Grobari, bez diskriminacije, šovinizma i fašizma!
Koliko je teško pobediti Mančester junajted, toliko je teško i organizovati utakmicu sa engleskim velikanom. Pogotovo u situaciji kad se Partizan nalazi pod budnim okom UEFA i organizacije FARE koja se bori protiv svih oblika diskrimjinacije na stadionima i tesno srađuje sa Evropkom kućom fudbala, pa su baš po njenoj preporuci crno-beli u skorijoj prošlosti često kažnjavani.

Da se to ne bi desilo i posle trećeg kola Lige Evrope, taman što je izdržao suspenziju, klub iz Humske objavio je apel navijačima u kome jasno traži da se Grobari ponašaju disciplinovano i nijednim gestom ne dovedu FARE ili UEFA u priliku da opet posegnu za sankcijama.

Istovremeno, Partizan je posredstvom zvanične internet stranice navijačima dostavio brošuru FARE-a u kojoj se taksativno navodi šta sve potpada pod eventualnu prijavu i kakve zastave, znakovi, simboli, transparenti i skandiranja ne bi smeli da se vide ili čuju u četvrtak veče.

Zato, pre svega, pamet u glavu...

„Svi osećamo atmosferu koja se stvara oko utakmice sa Mančesterom. Ovo je bitna utakmica za sve nas, rezultatski i organizaciono. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima u Evropi, želimo pobedu, a da bi sve bilo potpuno i da lakše dođemo do cilja uzdamo se i u pravu pomoć sa tribina od strane vas, naših navijača. Zbog toga vas molimo da obratite pažnju na sledeće stvari:

* Svi posetioci moraju da imaju ulaznicu za navedeni meč, bez obzira na uzrast;

* Dođite na vreme na utakmicu. Kapije stadiona će biti otvorene dva i po sata pre početka susreta, izbegnite gužvu i čekanje ispred ulaza, uđite i sedite na vaše mesto;



* Ulazak na stadion moguć je isključivo na ulazu koji je naznačen na ulaznici. Molimo vas da uđete na ulaz koji je tačno naznačen na ulaznici, neće biti moguće ući na drugi ulaz, bez obzira što pripada istom sektoru ili delu tribine. Svi ulazi su vidno obeleženi;

* Obavezan je detaljan pretres prilikom ulaska. Molimo vas da budete kooperativni i sarađujete sa redarima. Ne nosite nepotrebne stvari, jer neće biti dozvoljeno unošenje istih kojima nije mesto na tribinama, a sve u skladu sa zakonom Republike Srbije. Takođe vas molimo da ne donosite nikakve zastave, transparente ili poruke koje sadrže zabranjene simbole, natpise uvredljive sadržine ili transparente koji nisu prethodno najavljeni ili odobreni od strane kluba. Svi transparenti će biti oduzeti na ulazu ili uklonjeni sa tribine. Isto važi i za garderobu koja sadrži nevedene znakove;



* Molimo vas da po ulasku na stadion idete na mesto naznačeno na ulaznici. Mesta su numerisana. Ukoliko imate nedoumicu gde se vaše mesto nalazi, obratite se nekom od redara koji će vam asistirati i uputiti na vaše sedište. Ne sedajte na tuđe mesto. Naročito apelujemo da se ne zadržavate na stepeništu i prolazima koji moraju biti prohodni tokom oba poluvremena;

* Navijajte fer i sportski, bez diskriminatornih, šovinističkih, fašističkih i ostalih ispada. Nemojte skandirati protivnicima na nacionalnoj osnovi, nemojte ispoljavati izlive besa i mržnje prema igračima protivničkog tima. Svaka takva situacija, poklič ili skandiranje može dovesti do ozbiljnih posledica i sankcija od strane discpiplinske komisije UEFA.

* Uživajte u meču i podržite svoj klub“, stoji u apelu Partizana koji je dostavio navijačima brošuru FARE. 

Meč Partizan – Mančester junajted na programu je u četvrtak od 18.55, uz durektan prenost na RTS1 i TV Arenasport 1.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar