Mijailović: Država nam ne daje kompletan budžet!

Pomoć ide do 50%! "Tako je u svim klubovima", kaže predsednik Partizana.

Košarka 21.10.2019 | 20:21
Mijailović: Država nam ne daje kompletan budžet!
Partizan je sa dolaskom Ostoje Mijailovića počeo da se stabilizuje, da vraća dugove, namiruje plate i ove sezone je napravio jedan od jačih timova poslednjih godina sa sve Andreom Trinkijerijem na klupi.

Crno-beli su napravili niz u Evrokupu od 3-0, u ABA ligi imaju 2-1 i imaju samo jedan poraz u sezoni u kojoj su već uzeli trofej ABA Superkupa.

Mnogi se pitaju "odakle Partizanu novac" i to objašnjavaju pomoću države, dok predsednik crno-belih ističe da Partizanu država ne daje kompletan budžet, ali da mu značajno pomaže.

"Nikada se neće izmeriti kome država više pomaže. Sve zavisi od situacije i stanja u kom se klubovi nalaze. Priča se da nam država daje kompletan budžet, što nije tačno. Tačno je da nam pomaže, a ta pomoć nekad iznosi 20, 30, pa i 50 odsto godišnjeg budžeta. I tako je u svim klubovima", rekao je Mijailović za Informer.

Postavlja se pitanje, zbog čega onda stalno postoji sukob vodećih ljudi dva naša najveća kluba?

"Mi nemamo neke posebne odnose, ali bi trebalo da imamo uzajamno poštovanje. To bi trebalo da bude obostrano, a ne može jednostrano. Nekada je teško dogovoriti se sa nekim ko ne drži do reči. U novembru je derbi, pa ćemo tada videti kakve odnose imamo. Vreme će pokazati. Mi ćemo se boriti za naš klub i nećemo dozvoliti da ga bilo ko gazi", rekao je Mijailović.

Cilj Partizana je da se vrati u Evroligu dogodine, a to može ili kroz Evrokup ili kroz ABA ligu.

"To nam je cilj. Želimo da budemo prvi, a naruku nam ide što naš večiti rival igra Evroligu, pa se troši na dva fronta. Pritom, verujem da imamo kvalitet i velike šanse da se preko Evrokupa vratimo u elitu, ako stignemo do finala", istakao je predsednik Partizana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar