ITA: Milan baš nema sreće! Izgubio dva boda u 92'!

"Gorak" rođendan i debi Piolija - Milan u 90+2 bez tri boda! Na debiju Stefana Piolija, Milan je remizirao sa Lećeom rezultatom 2:2.  Nema sreće za Milan… Pioli oživeo Hakana i Pjonteka, ali je Leće spasao evrogol u 92. minutu! Rosoneri opet kisknuli. . . !

Fudbal 20.10.2019 | 23:05
ITA: Milan baš nema sreće! Izgubio dva boda u 92'!
Nema sreće u Milanu ni sa novim trenerom. Šok terapija je delovala uspešno, ali na kraju nije dala željeni rezultat.

Stefano Pioli je na klupi Milana debitovao remijem na San Siru sa Lećeom (2:2) pošto su gosti osvojili bod evrogolom Kalderonija u 92. minutu. Milan se žestoko ispromašivao i surovo je kažnjen.

Zaslužio je Milan večeras pobedu, ali je platio ceh neiskustvu i neiskorišćenim šansama. Po prikazanoj igri su Rosoneri trebalo da slave i sa više od jednog gola razlike, ali su na kraju ostali bez bilo kakve pobede i dva boda.

Milan je prikazao najbolju partiju ove sezone, možda i najbolju od marta prošle godine. Rosoneri su večeras stvorili gomilu šansi, igrali dobar fudbal, publika na San Siru je imala šta da vidi posle dugo vremena.

Trener Pioli je promenio raniji Đampaolov sistem 4-3-1-2 na klasičnih 4-3-3 ali nije mnogo menjao igrače. Leao je opet dobio prednost u odnosu na Pjonteka, a najveća promena je bila pomeranje Hakana Čalhanoglua bliže protivničkom golu. I pokazala se kao pogodak!

Često kritikovani Turčin je večeras odigrao najbolju partiju u dresu Milana otkako je došao u klub pre više od dve godine. Od prvog minuta je pokazao da je neverovatno inspirisan za igru. Prvi je zapretio Leoa posle nepunih 60 sekundi igre. Potom je Portugalac propustio još jednu šansu nakon sjajne lopte Čalhanoglua. Turčin je zatim imao strašan šut koji je očešao prečku. Konačno, pritisak se isplatio posle 20 minuta kada je Čalhanoglu iskosa sa desne strane uhvatio sjajan volej i poslao bombu u bliži ugao Gabrijelevog gola. Leće je bio bez šanse u prvom poluvremenu…

Nastavili su Rosoneri da dominiraju i u drugom poluvremenu, tražili još jedan gol, a onda je Andrea Konti napravio glupost. Rukom je igrao u svom šesnaestercu, izgledalo je da će se provući, ali je VAR zasluženo dodelio Lećeu penal. Donaruma je čak odbranio udarac Babakara sa 11 metara, ali se lopta odbila Senegalcu na nogu i uspeo je iz drugog pokušaja da izjednači.

Imao je Milan još pola sata da opet pređe u vođstvo i napao je. Čalhanoglu je direktno iz kornera pogodio stativu, potom imao još jedan sjajan šut, a Pioli je uveo Pjonteka u igru. I pogodio!

Čalhanoglu je još jednom odigrao sjajnu rolu, prošao po desnoj strani i servirao Pjonteku fenomenalnu povratnu loptu na penal, a Poljak je konačno pogodio. Izgledalo je da je sve idealno, da je Pioli oživeo dvojicu igrača u najslabijoj formi i da je Milan došao do pobede…

A onda je sreća opet okrenula leđa Rosonerima. Gotovo iz očaja, Kalderoni je u 92. minutu raspalio po lopti sa 20 i kusur metar i postigao evrogol! Pogodio je malu mrežu suprotnog ugla, Donaruma nije imao šanse…

Milan je naivno ostao bez pobede i dva boda, Stefano Pioli je već u prvom meču doživeo frustracije kakve su pratile i njegove prethodnike. Milan jeste najmlađa ekipa u Seriji A, ali nema opravdanja za ovakve greške.   

U pretposljednjoj utakmici osmog kola Serije A, posrnuli Milan je na San Siru ugostio povratnika u Seriju A, Leće, čija se misija u tekućoj sezoni zove ''opstanak''.

Shodno tome, Liveranijev tim bi, vrlo vjerovatno, iz večerašnjeg duela ''potpisao'' osvajanje bar jednog boda – i do njega je stigao duboko u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena!

MILAN – LEĆE 2:2 (1:0)
/Čalhanoglu 20, Pjontek 81 – Babakar 62, Kalderoni 90+2/

Na portalu smo ranije tokom dana pisali da je Klaudio Ranijeri, novoimenovani ''komandant'' Sampdorije, na 68. rođendan, debitovao na klupi šampiona Italije iz 1991. godine, ali nije baš sa potpunim užitkom ugasio svjećice na torti s obzirom da je okršaj sa Romom završen najnepopularnijim rezultatom (0:0).

Osmo kolo Kalča ponudilo je još jednog trenera koji je imao tu čast da na dan rođendanske fešte debituje u novom klubu, riječ je o Milanovom Stefanu Pioliju ali će i njemu rođendanska torta biti biše gorka nego slatka.

Pioli se zvanično na listu trenera sedmostrukog šampiona Evrope upisao na 54. rođendan, a ''vatreno krštenje'' neće pamtiti po rezultatskom uspjehu, iako su njegovi izabranici dva puta bili u rezultatskon prednosti.

Od prvog minuta okršaja sa Lećeom, ''rosoneri'' su krenuli sa pritiskom, a u situaciji kad se igra ''viktorija'' pred golom rivala, pogodak u ranoj fazi meča bio je više nego logičan slijed stvari.

Lukas Bilja uputio je jednu dubinsku loptu skoro sa polovine terena, istu je između dva čuvara prihvatio turski ofanzivni fudbaler, a onda, skoro iz ''mrtvog'' ugla, matirao Brazilca Gabrijela, koji ama baš ništa nije mogao da učini kako bi spriječio ispis rezultata 1:0 na semaforu San Sira.

Milan je tokom prvog poluvremena uputio ČAK 12 udaraca na gol rivala, što je timski rekord u tekućoj sezoni.

Praktično ni iz čega, Leće je izjednačio i uveo Milan u probleme. U želji da otkloni opasnost u svom šesnaestestercu, Andrea Konti je u 62. minutu igrao rukom, a arbitar Fabricio Paskva, nakon konsultacija sa VAR tehnologijom, odlučio da pokaže na – bijelu tačku!

Donaruma je pročitao gdje će šutirati Senegalac Kuma Babakar, koji je, na žalost domaćih tifoza, ''položio popravni ispit'' i smjestio loptu u mrežu za 1:1.

Inače, nivo igre Milana drastično je opao u drugom poluvremenu.

U prve dvije trećine tog dijela igre, Piolijev tim je samo dva-tri puta pokušao da matira gostujuću odbranu, a najbliže postizanju gola bio je možda i najbolji pojedinac Milana večeras, Čalhanoglu, pogodivši prečku iz kornera u 66. minutu.

Izgledalo je da je stvari spasio Poljak Krištof Pjontek, kojeg je Pioli na teren poslao 14 minuta ranije, a kojem je za gol asistirao ko drugi nego Čalhanoglu, ali je San Siro po drugi put utihnuo u drugom od ukušno šest minuta sudijske nadoknade, kada je ''projektil'' Marka Kalderonija odsjeo u mreži za konačnih 2:2!

SERIJA A - 8. KOLO:

Sasuolo - Inter 3:4 (1:3)
/Berardi 16, Đuričić 74, Boga 82 - Martinez 2, 71 pen, Lukaku 38, 45 pen/

Kaljari - SPAL 2:0 (1:0)
/Naingolan 10, Farago 67/

Sampdorija - Roma 0:0

Udineze - Torino 1:0 (1:0)
/Okaka 42/

Parma - Đenova 5:1 (3:0)
/Kucka 38, Kornelijus 42, 45+1, 50, Kuluševski 79 – Pinamonti 52/

Milan – Leće 2:2 (1:0)
/Čalhanoglu 20, Pjontek 81 – Babakar 62, Kalderoni 90+2/

Odigrano u subotu:

Lacio - Atalanta 3:3 (0:3)
/Imobile 69, 90+3 Korea 70 - Muriel 23, 28, Gomez 37/

Napoli - Helas Verona 2:0 (1:0)
/Milik 37, 67/

Juventus - Bolonja 2:1 (1:1)
/Ronaldo 19, Pjanić 54 - Danilo 26/

U ponedjeljak:

Breša - Fiorentina (20.45)

TABELA: Juventus 22, Inter 21, Atalanta 17, Napoli 16, Kaljari 14, Roma 13, Lacio 12, Parma 12, Fiorentina (-1) 11, Udineze 10, Torino 10, Milan 10, Bolonja 9, Verona 9, Leće 7, Sasuolo (-1) 6, Breša (-2) 6, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 4.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar