Tuča u Rusiji! "Grof" Božović dobio crveni i pravio šou!

Nemile scene viđene su na fudbalskom meču u Rusiji između Krila Sovjetov i Orenburga.  Haos na utakmici u Rusiji: Sukob na terenu i crveni za "Grofa" Božovića! Bivši trener Crvene zvezde izgubio živce na utakmici ruske Premijer lige.

Fudbal 21.10.2019 | 11:48
Tuča u Rusiji! "Grof" Božović dobio crveni i pravio šou!
Krila Sovjetov, koje sa klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Miodrag "Grof" Božović, upisala su treću uzastopnu pobedu protiv Orenburga, rezultatom 1:0.

Ipak, nije pobeda Krila bila ono o čemu se posle meč pričalo u Rusiji, već tuča tokom utakmice.

Sporni detalji desili su se u nadoknadi vremena, kada su domaći zbog igranja rukom u šesnaestercu Nikite Černova tražili penal.

U velikoj gužvi najaktivniji je bio kapiten Krila Aleksandar Anjukov, koji je ramenom udario defanzivca Orenburga Andreu Čukanova i direktno zaradio crveni karton.

Fudbaleri oba tima su pokušali da razdvoje svoje saigrače i članove stručnog štaba, a najdeblji kraj izvukao je trener Krila Miodrag Božović, kojeg je sudija isključio pre poslednjeg zvižduka.

Božović, koji se napuštajući teren zaustavio na centru, ignorisao naredbe sudije i nekoliko desetina sekundi otpozdravljao svojim navijačima, koji su mu skandirali ime.



Iako je njegov tim ostvario još jednu pobedu, treću u nizu, Miodrag "Grof" Božović (51) nije dočekao na klupi kraj nedeljnog gostovanja Orenburgu.

Trijumf Krila Sovjetov 1:0 ostao je delimično u senci velikog sukoba na terenu. Sve je počelo kada je kapiten gostiju Aleksandar Anjukov snažno rukom udario igrača Orenburga Andreja Čukanova i bacio ga na zemlju.

Dogodilo se to u nadoknadi vremena drugog poluvremena i Anjukov je odmah dobio isključenje, kao i njegov trener Božović. Crnogorski stručnjak "zaradio" je crveni karton tako što je utrčao u gužvu i čvrsto zgrabio trenera domaćih, Vladimira Fedotova.

Dok je napuštao teren, Božović je zastao na centru terena i otpozdravljao navijačima.

U ovoj utakmici igrala su tri srpska internacionalca. Za Orenburg su nastupali Đorđe Despotović i Uroš Radaković, a za Krila Srđan Mijailović.

Trećim "vezanim" trijumfom, Krila su se popela na sedmo mesto tabele, sa 17 osvojenih bodova u 13 kola, dok je Orenburg pao na 12. poziciju, prvu iznad zone ispadanja i baraža za ostanak.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar