Vučić o "kukanju" Zvezde i Partizana...

I tome ko je "nečiji ljubimac". . .  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se uskoro objaviti podatke koliko je država davala novca fudbalskim i košarkaškim klubovima.

Fudbal 20.10.2019 | 23:45
Vučić o "kukanju" Zvezde i Partizana...
Siniša Mali uskoro iznosi podatke o novcu datom Zvezdi i Partizanu! "Zato je potrebno samo da se izađe sa podatkom koliko smo mi para dali, jer je to posao države, a vi se svađajte koliko god hoćete i albilije tražite za svoje neuspehe na razne načine i ne zanima me dalje", poručio je Vučić.

Obećanje će biti ispunjeno!

Posle "večitog" derbija odigranog krajem septembra, u kom su crno-beli slavili 2:0, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će saopštiti podatke o novcu koji Zvezda i Partizan dobili od države.

Gostujući ove nedelje na TV Prva, Vučić je kazao da će ministar finansija Siniša Mali sutra ili prekosutra izneti podatke koje je predsednik obećao - koliko je para dato najvećim srpskim klubovima -  Crvenoj zvezdi i Partizanu.

On je za TV Prva naglasio da će građani onda moći da vide koliko je koje javno preduzeće dalo nova tim klubovima, i koliko je para država potrošila i na jedne i na druge.

Vučić je ocenio da i pored toga oni "samo kukaju".

"Ne samo da će se videti šta je država dala direktno, već i javna preduzeća, šta je dala Srbija, a šta Beograd, lokalne samouprave i da svi vide ljudi koliko smo para potrošili i na jedne i na druge, a kako i jedni i drugi samo kukaju na državu kada im tako odgovara, pošto je uvek najlakše alibi tražiti u držaavi i okriviti je za nešto", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije naveo je da postoji svađa između paritzvanovaca i zvedaša, pa se "jedni sećaju penala koji je za Zvezdu sviran protiv Inđije, a ovi drugi poništenog gola Zvezde protiv Partizana".

"Zato je potrebno samo da se izađe sa podatkom koliko smo mi para dali, jer je to posao države, a vi se svađajte koliko god hoćete i albilije tražite za svoje neuspehe na razne načine i ne zanima me dalje".

U međuvremenu se Partizan oglasio posle prve izjave predsednika Srbije i javnosti objavio podatke o dobijenom novcu, gde su prikazali prihode i sponzora u period od 2014. do 2019. godine, uz zahvalnost na pomoći i inicijativi da se prikažu tačne brojke.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar