ŠPA: Barsa ''tricom'' kroz Eibar!

Dmitroviću ne ide s Mesijem: Dao mu i osmi gol, "rodio" se tandem MSG! Ako je za neku utehu, ima golmana koji su prolazili mnogo gore od njega. . .  Dmitrović zalepio Mesija, ali ne može golman sam protiv MSG mašine – Barsa prva u Španiji! Na Ipurui 3:0 za Katalonce.

Fudbal 19.10.2019 | 18:52
ŠPA: Barsa ''tricom'' kroz Eibar!
Na prvi pogled "obična" vikend pobeda Barselone u Primeri, na drugi istorijska!

Ovog ranog popodneva na "Ipurui", protiv Eibara, videli smo da je prvi put proradio napadački "trozubac" Lionel Mesi, Luis Suarez i Antoan Grizman, pošto su se sva tri fudbalera upisala u strelce najavivši da su na putu da potpuno "kliknu".

EIBAR - BARSELONA 0:3 (0:1)

Nemoćan je protiv njih bio Marko Dmitrović, koji je zabeležio i nekoliko dobrih odbrana, međutim "platio je ceh" odluci da protiv Barselone pokušaju da igraju i drže visoko zadnju liniju.

To je značilo i da je potrebna velika koncentracija defanzivaca, koje nije bilo, pa je već posle "klizanja" De Blazisa, u situaciju "jedan na jedan" istrčao je Grizman i šutem u bliži ugao, koji je zakačio srpski golman, doveo svoj tim u vođstvo...

Ubrzo je i Mesi bio u prilici da uveća vođstvo, obišao je Dmitrovića, ali se čuvar mreže dobro snašao i bacio na loptu, međutim nije bilo pomoći u 58. minutu.

Mesi je posle vrlo lepe akcije na malom prostoru i dodavanja Grizmana imao lakši da zadatak da duplira vođstvo svog tima, da bi saradanja "MSG" trija u 66. minutu omogućila i treći pogodak. Grizman je "razdvojio" odbranu, Mesi istrčao pred Dmitrovića, a potom nesebično dodao i Suarezu.

Zanimljivo je da je Mesi postigao već osmi gol protiv Dmitrovića na golu Eibara u prethodnih pet mečeva, dok se nisu proslavili ni ostali golmani ovog malog tima (ukupno 16).

Redovne su mušterije i Suareza, koji protiv Eibara ima 10 golova. Grizman je sada na pet.

Marko Dmitrović je uradio sve što je do njega, ali saigrači su ga ostavili da na Ipurui glumi glinenog goluba, pa je MSG trio vodio Barselonu do komfornih 3:0 koji su Katalonce uzdigli do prvog mesta na tabeli Primere, barem do večerašnjeg gostovanja madridskog Reala na Balearima.

Antoan Grizman, Lionel Mesi i Luis Suarez su bili strelci za Blaugranu, koja je prema očekivanjima sve vreme diktirala ritam igre i bilo je samo pitanje kada će pući zid pred Dmitrovićevim golom. Uostalom, nije on dugo ni odolevao, posle duge lopte Klemona Lenglea i proklizavanja Pabla De Blazisa izbio je Grizman sam na Dmitrovića i gosti su poveli već u 13. minutu.

Međutim, dugo nisu uspevali da dokrajče rivala. Eibar se – nije ni imao mnogo izbora – povukao u Dmitrovićevo naručje i čekao šansu da kontrom ugrozi rivala i vrati se u život. Samo što mu Barselona danas nije dala tu šansu. Štaviše, mogla je da meč reši i ranije, ali je Dmitrović držao Baske u životu. U 31. minutu je i Mesi imao jedan na jedan situaciju sa golmanom srpske reprezentacije, ali je Dmitrović dobor anticipirao dribling Argentinca, fantastično reagovao i skinuo mu loptu sa noge.

Nažalost po domaće to je bilo dovoljno samo za odlaganje neminovnog. Barselona je u drugom poluvremenu samo pojačala pritisak, a Eibarova odbrana to nije mogla da istrpi. U 58. minutu je Grizman fino odložio loptu do Mesija za 2:0, da bi se prva zvezda Blaugrane u 66. upisala i na listu asistenata. Egzekutor je bio Luis Suarez, mogao je i da se ušeta u gol, Dmitrović je bio ostavljen na strelištu.

Sad je lopta u Realovom dvorištu. Bez Edena Azara i Danija Karvahala Kraljevski klub ide na Majorku. Pobeda ga vraća na čelo tabele.

PRIMERA, 9. KOLO:

Eibar - Barselona 0:3 (0:1)
/Grizman 13, Mesi 58, Suarez 67/

Atletiko - Valensija 1:1 (1:0)
/Kosta 36p - Pareho 82/

Hetafe - Leganes (18.30)
Majorka - Real Madrid (21.00)

nedelja

Alaves - Selta (12.00)
Real Sosijedad - Betis (14.00)
Espanjol - Viljareal (16.00)
Bilbao - Valjadolid (18.30)
Sevilja - Levante (21.00)

odigrano u petak

Granada - Osasuna 1:0 (1:0)
/Duarte 38/

TABELA: Barselona 19, Real Madrid (-1) 18, Granada17, Atletiko 16, Sosijedad (-1) 13, Sevilja (-1) 13, Valensija 13, Bilbao (-1) 12, Viljareal (-1) 11, Levante (-1) 11, Osasuna 10, Hetafe (-1) 10, Valjadolid (-1) 10, Eibar 9, Selta (-1) 9, Betis (-1) 9, Alaves (-1) 8, Majorka (-1) 7, Espanjol (-1) 5, Leganes (-1) 2.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar