Odzvonilo Maldiniju i Bobanu!

Rosoneri hoće tandem snova: Gvardiola - Overmars! Pitanje je da li je i realno, ali. . .

Fudbal 21.10.2019 | 20:40
Odzvonilo Maldiniju i Bobanu!
Otkako je Masimilijano Alegri napustio San Siro 2014. godine čak devetorica trenera sedela su na Milanovoj klupi. Istorijski rekord i nikad gori rezultati. Vlasnici kluba iz američkog investicionog fonda Eliot shvatili su da je đavo odneo šalu. Od leta, spekuliše se na Apeninima, Rosoneri će ponovo investirati veliki novac. Ali sad prvo u rukovodioce.

Katalonski Mundo Deportivo danas donosi ekskluzivnu informaciju da je Milan pikirao Pepa Gvardiolu za novog trenera! I pride Ajaksovog Marka Overmarsa za sportskog direktora, pošto je sasvim jasno koliko je on dobar posao napravio u Amsterdamu.

Sad, koliko je to realno veliko je pitanje, ali je sasvim izvesno da je Paolu Maldiniju i Zvonimiru Bobanu odzvonilo. Mnogo su pričali pre no što su postavljeni na direktorske funkcije, ali su malo toga uradili kad su i dobili moć da nešto promene. A Milan već predugo čeka titule. Poslednjih sezona nije ni konkurentan. Poslednji značajan trofej osvojen je još 2011. kad su Rosoneri bili šampioni Serije A.

Silvio Berluskoni je u međuvremenu otišao, otišli su i prvi strani vlasnici iz Kine, došli su Amerikanci, ali pomaka nema. Prva lekcija je naučena, nisu igrači prvi problem, prioritetno je postaviti na odgovarajuće funkcije ljude koji bi mogli da ih vode.

Zato Gvardiola i Overmars. Pepov ugovor u Mančester Sitiju ističe 2021. Ako bude želeo da ga odradi do kraja, a čini se da je takav plan, možda će se gazde okrenuti kao Milanovoj legendi Andreju Ševčenku, koji radi odličan posao sa mesta selektora Ukrajine. Već se kvalifikovao na predstojeće Evropsko prvenstvo, taman bi posle toga mogao da preuzme Rosonere.

Što se tiče Overmarsa, tu je problem što je on baš nedavno produžio ugovor sa Ajaksom do 2024. A Ajaks trenutno izgleda kao mnogo ozbiljniji klub od Milana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar