Posjeta Medvedeva potvrđuje odnose prijateljstva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da posjeta premijera Rusije Dmitrija Medvedeva Srbiji, povodom 75 od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, potvrđuje iskrene i prijateljske odnose između dvije zemlje i dva naroda.

Srbija 19.10.2019 | 18:18
Posjeta Medvedeva potvrđuje odnose prijateljstva
Vučić je tokom susreta sa Medvedevim u Palati Srbija, koji je bio otvoren za novinare, rekao da treba jačati i razvijati ekonomske odnose.

"Ali, sve je u redu i po pitanju gasovoda, dok robna razmena raste", rekao je Vučić, koji je zahvalio i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu i nezavisnosti Srbije.

Medvedev je rekao da mu je drago što je u gostima u Srbiji povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda.

On je naveo da je njegova posjeta počela prikazom spremnosti Vojske Srbije, te dodao da je to izvedeno dostojno i da odražava rast ekonomije Srbije i mogućnost da se povećaju njene borbene sposobnosti i bezbjednost.

"Čestitam vam i na tome. Vodili smo razgovore o ekonomiji, investicije rastu", rekao je Medvedev, koji je prenio pozdrave ruskog predsjednika Vučiću.

Nakon susreta je planirana razmjena poklona, kao i potpisanih bilateralnih dokumenata, a u 18.40 časova izjave za medije Vučića i Medvedeva.

"Sputnjik" je ranije javio da će Vučić pokloniti Medvedevu ikonu Svetog Arhangela Mihaila.

Za 20.00 časova planirana je svečana akademija povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, kojoj će, osim Vučića i Medvedeva, prisustvovati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narode skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić.

Takođe, Dodik i Cvijanović su najavili da će se sastati sa Medvedevim u popodnevnim časovima u Sava "Centru".

Predsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev boravi u jednodnevnoj posjeti Srbiji, povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nako

19.10.2019 20:04

Didili i Biserka sastace se Medvedevim u Velikom hodniku Sava centra, lijevo od wc i dogovorice biznis vrijedan 113% i izmedju ostalog primice velike pozdrave i znakove podrske od Ruskog predsjednika Putina. Da nije zalosno bilo bi smijesno

ODGOVORITE