''Afera'' Luka: Ko je pogriješio, dokle problemi i šta dalje?

Svaki selektor je imao "svog Jovića", samo je pitanje kako je rešio problem. . . Šta je ovoga puta rešenje, da li je potrebno da se Jović izvini selektoru ili da samo Tumbaković "pređe" preko onoga što se desilo? 

Fudbal 19.10.2019 | 00:00
''Afera'' Luka: Ko je pogriješio, dokle problemi i šta dalje?
Oktobarski ciklus FIFA kvalifikacija trebalo je da posluži Ljubiši Tumbakoviću za uigravanje pred mečeve baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je u međuvremenu bilo toliko "otkaza" zbog povreda da je teško pronaći pozitivne stvari iz mečeva sa Paragvajem i Litvanijom.

Uz to, dodatni problem predstavlja novo nezadovoljstvo pojedinca i svađa sa selektorom, koja nas nažalost podseća i na neke prethodne slučajeve...

Ovoga puta problem je nastao oko najskupljeg srpskog fudbalera svih vremena, mladog napadača Luke Jovića, koji je još u septembru izrazio nezadovoljstvo minutažom u državnom timu, prijavivši "povredu" posle meča sa Portugalom.

Saopštavajući spisak za mečeve protiv Paragvaja i Litvanije selektor je kazao da Jovića nema zbog toga što želi da ukaže šansu drugima, ali iza svega se krio veći problem...

Španski list "AS" je pred odlazak Srbije u Vilnjus izvestio o tome da je Jović zapravo KAŽNJEN zbog toga što je "lažirao povredu". Napadač Real Madrida je tako propustio meč sa Luksemburgom i svega par dana kasnije igrao za klub protiv Levantea.

To se nije dopalo Tumbakoviću koji je na konferenciji za medije u prestonici Litvanije potvrdio da su objavljene informacije tačne, ali da će više reći po povratku u Beograd.

Nove detalje sem toga da se nezadovoljni Jović javio samo "porukom" nismo mogli da čujemo u javnosti, ali je evidentno da se matrica po kojoj igrači i selektor "ratuju" javlja iz ciklusa u ciklus i postaje iritantno koliko problema ima oko fudbalske reprezentacije.

Ukratko, svaki selektor je imao "svog Jovića", samo je bilo pitanje da li je i kako sukob rešen, a u samom zbiru najviše je patio državni tim.

Tako je Mladen Krstajić bio u sukobu sa Lukom Milivojevićem, Matijom Nastasićem, Nikolom Maksimovićem i Ivanom Obradovićem, što je upravo Ljubiša Tumbaković rešio, dok smo imali i slučajeve Muslina i Milinković-Savića, pre toga Ćurčića i Tadića, kao i Mihajlovića koji je imao sukobe sa Ivanovićem, Matićem, Kolarovim i Ljajićem.

Nismo sigurni da li i jedna reprezentacija na svetu može da se "pohvali" ovakvim podacima u samo ovoj deceniji, očigledno je da se prečesto dešavaju...

Postavlja se pitanje kako će se rešiti slučaj Luke Jovića i Ljubiše Tumbakovića? Da li će napadač Real Madrida već biti na narednom spisku reprezentacije i bez većeg haosa će doći do njegovog povratka u tim ili nas čeka višemesečni "rat" bez kraja?

Prema pisanju "Informera", navodno je FSS tražio od Jovića da uputi izvinjenje ekipi i selektoru, nakon čega bi bio vraćen u "orlove".

Na prvi pogled to deluje kao logično rešenje posle kog bi moglo da se nastavi dalje uz zdraviju atmosferu, ali uvek se postavlja i pitanje ponosa, posebno ukoliko Luka Jović misli da nije učinio ništa loše i da nije lažirao povredu, vrativši se u Madrid na treninge Reala.

Njegov otac Milan oglasio se u javnosti kazavši da će to rešiti "u četiri oka", međutim kada se informacija već pojavila u javnosti, pre rešenja, teško da se više može sakriti.

Sigurno da bi najgore moguće rešenje bilo da se Tumbaković i Jović "inate", da na taj pokušavaju da u javnosti dovedu do podele na one koji podržavaju selektora ili igrača, pa zbog toga i njih dvojica moraju da požure pre nego što čitava situacija eskalira...

Jović je za reprezentaciju Srbije do sada odigrao sedam mečeva, samo 247 minuta, i postigao dva gola. Na meču protiv Portugala se zadržao svega tri minuta i očigledno se naljutio, ali vredi istaći i da je Mitrović u neverovatnoj formi. Možda je rešenje da igraju obojica?

Dobro znamo šta se sve dešavalo u slučaju Milivojević-Krstajić koji je duboko podelio javnost i uticao na lošu atmosferu unutar tima, a to nam nije potrebno uoči baraža za EURO.

Istina je da su Tumbaković i Jović jaki karakteri i da u ovom trenutku možda na drugačiji način gledaju situaciju oko koje se desio "spor", ali svima je već muka od raznoraznih skandala oko reprezentacije i možda je vreme da se jedan problem reši mirnim putem.

U tome bi ulogu možda mogao da ima i sportski direktor Vladimir Matijašević koji je posredovao i u pomirenju sa posvađanim stranama iz prošlog mandata.

Svakako da nisu potrebne izjave poput one Darka Kovačevića, kada je iznerviran ponašanjem Luke Milivojevića, rekao da oni koji neće da igraju kod Mladena Krstajića neće NIKADA više igrati za reprezentaciju, što ni 1% nije popravilo njihov sukob.

Ili je možda baš to rešenje? Čvrsta ruka koja će jednom za svagda zaustaviti "durenje" u reprezentaciji, a kola će se slomiti baš na Luki Joviću?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sve

19.10.2019 02:14

to treba ocistit. Cijeli Fs i trenera. Igraci nisu krivi, imaju posla sa lopuzama. Imamo vrhunske igrace koji ne mogu da igraju u tim. Fs i trener organizuju neke zabrane ??? Momci igraju u vele klubovima, a za nas tim nemaju mjesta. Pa ko koka ovde zeza ? Sastala se djub.ad u Fs, zato nemamo pravi tim.

ODGOVORITE
Name

Joj

19.10.2019 02:22

stalno kao igraci krivi. A dali se gospode u Fs upitaju, ali oni grijese. Ko dovodi ove nebitne trenere, ko plasira ove nebitne igrace ? Fs i trener ! Ko zaradjuje od prodaje nebitnih igraca ??? Lopov.uk malo zesci ! Zato nemamo pravi tim. Sa ovim propalim strucnjacima, ceka nas velika propast. Fudbal ne vrijedi vise gledat, jer su ga ivi u Fs unistilu do kraja. Mozemo gledat makar odbojku i druge sportase.

ODGOVORITE
Name

BRAVO LUKA

19.10.2019 05:18

Momak 1000 % si u pravu.Dok se ne rascisti situacija u FSS nemoj ni igrati.Dosta nam je vise price kako je neko u zivotnoj formi i daje golove poput Mitrovica koji ima zagarantovano mjesto.

ODGOVORITE
Name

ha

19.10.2019 08:31

Dva ista igrca centrfora Mitrovic ~Jovic ~koga staviti u prvi 11 nemogu igrat oba dva moje misljenje Mitrovic jer Je bolji Problem je U tome sto Niko nece da Bude Rezerva Kao Ponizenje , Jedan Primjer Kod Hrvata Milan Badelj Vjecita Rezerva Pa Se Nebuni Kalinic Izbacen Iz Reprezentacije Sa Svjstog Prvenstva Mora Biti Disciplina Nemoze Svako Odredivat Koce Igrat Znase Koje Odgovoran

ODGOVORITE