Sarajevo: Ubila novorođenče, majka joj pomogla

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su maloljetnicu, zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku, zbog sumnje da je pomagala kćerki u ovom jezivom slučaju.

Bosna i Hercegovina 16.10.2019 | 19:29
Sarajevo: Ubila novorođenče, majka joj pomogla
Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazala je za Avaz da je u međuvremenu, na prijedlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci.

– Zbog Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, te zbog zaštite identiteta maloljetnice ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju pojasnila je Bavčić. 

Kako saznajemo, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, budući da je maloljetna, smještena u jednu vaspitnu ustanovu.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica se navodno porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašinom Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je raskinkana jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda, pa su alarmirali policiju.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Relja

17.10.2019 06:10

Nije jedina ima njih Jos

ODGOVORITE
Name

Da bog sacuva

17.10.2019 06:48

Dozivotnu robiju I cerku I Mami.

ODGOVORITE