Američki bokser nokautiran, bore mu se za život

Čarls Konvel nokautirao je Patrika Deja u meču teške kategorije u Čikagu i nanio mu teške povrede opasne po život.

Svijet 15.10.2019 | 18:03
Američki bokser nokautiran, bore mu se za život
Konvel je tri puta bacao protivnika na pod, a poslije trećeg puta, u desetoj rundi, Deju je ukazana prva pomoć u ringu, poslijee čega je prevezen u bolnicu. 

Stigao je sa teškim povredama glave, pa je hitno izvršena operacija na mozgu.

Dej je i dalje u komi i nalazi se u životnoj opasnosti.Stanje Patrika Deja teško je uzdrmalo Čarlsa Konvela, koji se tim povodom obratio svima preko Tvitera.

"Ovo je posljednji puta da govorim o ovome, jer je to osjetljiva tema ne samo za Patrikovu porodicu, već i za mene, boks i sport uopšte", napisao je Konvol na početku, a onda se obratio direktno povrijeđenom rivalu: 

"Dragi Patriče Dej, 

Nisam želio da ti se ovo dogodi. Želio sam samo da pobijedim. Niko ne zaslužuje da mu se to desi. Vraćao sam film sa borbe beskonačno mnogo puta u glavi i pomišljao da se ovo nikada nije dogodilo. Ne mogu da prestanem da mislim o tome, plačem i molim se za tebe.

Ne mogu ni da zamislim kako bi se osjećali moji porodica i prijatelji da se to meni desilo. Svuda čujem samo lijepe stvari o tome. Razmišljao sam i da ostavim boks, ali znam da ti to ne bi želio, jer si borac u srcu, već da osvojim svjetsku titulu, što bi i ti želio. Zato svakog dana tebe koristim kao motivaciju". 

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Olja

15.10.2019 21:10

Ovo je najodvratniji sport, a prije bih rekla da i nije sport, nego makljaza po odredjenim pravilima. Kao borba gladijatora u rimskoj areni.

ODGOVORITE
Name

Ok

16.10.2019 09:22

To nije sport

Name

Босанац

16.10.2019 10:20

Крвав спорт Не разумијем људе који се баве овим Глупост

Name

Bole

18.10.2019 10:46

Boks je plemenita borilacka vjestina.

ODGOVORITE