EP do 21: Bugarska je osvojena, ali mora i Poljska!

"Orlići" bez prava na kiks u Lođu. . .  Mladoj reprezentaciji Srbije neophodna pobeda kako bi ostala u trci za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 15.10.2019 | 12:26
EP do 21: Bugarska je osvojena, ali mora i Poljska!
Došao je Ilija Stolica - vratila se nada!

Na debiju novog selektora, mlada reprezentacija Srbije savladala je Bugarsku u gostima 1:0 i oživela veru u osvajanje prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, koje vodi direktno na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, leta 2021. u Mađarskoj i Sloveniji.

Da bi taj cilj ostao dostižan, neophodno je da "orlići" u utorak od 18 časova pobede Poljsku u Lođu, vodeću selekciju naše grupe sa sedam bodova iz tri kola, odnosno tri boda više od Srbije.

"Kvalitetan su tim, ali sve zavisi od nas. Verujemo u naše kvalitete",samouveren je napadač Dušan Vlahović u razgovoru za Sportski žurnal.

"Najbitnije je da se uđe u utakmicu na pravi način. Samo sa entuzijazmom i energijom, koju smo imali u Bugarskoj, nećemo imati nikakvih problema. Selekcija smo koja voli da igra fudbal, na čemu selektor Stolica insistira i mi u tome uživamo. Daćemo sve od sebe, iako je protivnik jak. Eventualnom pobedom došli bismo do prvog mesta i bili korak bliže cilju - Evropskom prvenstvu", dodao je centarfor "orlića" i Fiorentine.

Podsetimo, Srbija je pod vođstvom Nenada "Neška" Milovanovića izgubila od Rusije u gostima (0:1) i remizirala sa Letonijom kod kuće (1:1), a zatim je po dolasku Ilije Stolice u Sofiji savladana Bugarska 1:0.

Posle tri kola, na tabeli vodi Poljska sa sedam bodova, sledi Rusija sa pet, Srbija i Bugarska imaju po četiri, Estonija tri i Letonija jedan.

U utorak pored utakmice Poljska - Srbija igraju Letonija - Bugarska i Estonija - Rusija.

Direktan plasman na EURO, koje će se održati od 13. do 17. juna 2021, izboriće devet prvoplasiranih selekcija i najbolja drugoplasirana, dok će ostalih osam igrati baraž,

Mađarska i Slovenija su kao domaćini već obezbedili učešće.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar