Ona je Džordan gimnastike: Bajls osvojila 24. medalju na SP!

Istorija – Simon Bajls oborila rekord u broju osvojenih medalja! Američka gimnastičarka Simon Bajls oborila je rekord Belorusa Vitalija Šerba po broju osvojenih medalja na svetskim prvenstvima.

Ostali sportovi 14.10.2019 | 09:35
Ona je Džordan gimnastike: Bajls osvojila 24. medalju na SP!
Amerikanka je pobedom u konkurenciji grede oborila rekord koji je dosad držao beloruski gimnastičar Vitali Šerbo s 23 osvojene medalje na svetskim prvenstvima.

Bajls je osvojila zlatnu medalju na gredi na Svetskom prvenstvu u Štutgartu i tako stigla do svog 24. odličja čime je oborila rekord Šerba.

Ovo je njeno 18. svetsko zlato, a četvrto na šampionatu u Nemačkoj.

Srebrnu medalju na gredi osvojila je Kineskinja Liu Tingting, a bronzu njena zemljakinja Li Šija.

Ona je neverovatna!

Američka gimnastička zvezda Simon Bajls (22) današnjom pobedom na Svetskom prvenstvu u Štutgartu osvojila je 24. medalju, oborivši tako čuveni rekord po broju osvojenih odličja na svetskim prvenstvima.

Bajls je pobedom u konkurenciji grede oborila rekord koji je dosad držao beloruski gimnastičar Vitali Šerbo s 23 osvojene medalje.

Bajls je nakon sjajne koreografije na gredi dobila ocenu 15.066, što joj je bilo dovoljno za prvo mesto. Srebro je osvojila Liu Tingting s ocenom 14.433, a bronzu Li Šiđija sa 14,3.

Nešto ranije je Rus Nikita Nagornji osvojio zlato u preskoku u muškoj konkurenciji.

On je ujedno i prvi Evropljanin koji je pobedio u toj disciplini od 2010. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar