Robi: Najvažniji meč! Pjanić: Moramo se probuditi!

Bosanskohercegovačka reprezentacija u fudbalu odmjeriće snage sa selekcijom Finske u subotu na stadionu "Bilino polje" u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Fudbal 12.10.2019 | 08:38
Robi: Najvažniji meč! Pjanić: Moramo se probuditi!
Selektor "zmajeva", Robert Prosinečki naglasio je važnost večerašnjeg susreta.

"Ovo je najvažniji meč za nas, moramo ići naprijed i nemamo drugu opciju. Svaki drugi rezultat i Finci vjerovatno idu dalje. Znam prvih 11 koji će izaći na teren, dati sve od sebe. Neko mora zamijeniti Edina. Cijela ekipa treba biti zajedno da bi napravili dobar rezultat. Znamo u kakvoj smo situaciji, večerašnja utakmica odlučuje put dalje. Ako mi damo sve od sebe, možemo se nadati dobrom rezultatu. Sigurno da imamo taj inat, očekujemo podršku navijača, kroz ove utakmice ih nismo razveselili, ali večeras želimo da budemo što bolji. Vjerujemo da možemo još neke stvari uraditi, možemo otići na veliko takmičenje, imamo talentovanu grupu", rekao je Prosinečki.

Miralem Pjanić, po prvi put kapiten BiH u ovom susretu, rekao je da cijeli tim mora dobro odigrati.

"Više puta sam govorio, ako Miralem odigra dobro, to je zato što i drugi odigraju dobro. Potrebno je da se cijela reprezentacija bori od prvog minuta do kraja, da pokažemo šta znamo. Gotovo je sve ako izgubimo, ja ću biti spreman i dati sve od sebe i nadam se da ćemo svi biti na nivou, jer samo nam to može biti dovoljno. Utakmica je vrlo bitna. Poseban pritisak zbog kapitenske trake nemam. Zadovoljstvo mi je što ću biti kapiten po prvi put, ali meni je ova utakmica kao i svaka druga. Utakmica je od velikog značaja, stalo mi je da reprezentacija ima dobre rezultate i večeras ću pokušati to dokazati na terenu. Razgovarao sam s igračima šta trebamo uraditi, svi su spremni. Previše priče nije dobro, moramo biti složni i samo tako možemo imati rezultat. Imamo pojedince s kvalitetom, ali i neke koji će po prvi put preuzeti odgovornost, da igramo rasterećeno, a da i oni osjećaju da su važan dio reprezentacije", rekao je Pjanić.Vezista Juventusa je dodao da je bh. tim gubio bodove tamo gdje nije smio.

"Kad smo igrali protiv Grčke kući, nismo imali sreću. Tada sam dobio crveni karton, bili smo bolji tu. U Finskoj nam je falila želja i vjera da možemo biti na velikim takmičenjima. Igrači moraju više uzeti odgovornost, pokazati se kako igraju i u klubovima. Fali nam taj korak da budemo među najboljima. Ne možete zavisiti o samo jednom ili dva igrača, svi moramo biti dobri. U Jermeniji smo se borili, Jermeni su možda pokazali nešto više. Siguran sam da imamo budućnost, moramo se probuditi, moraju se svi pokazati i dokazati da su željni dresa i da im je čast da ova reprezentacija bude na velikim takmičenjima. Ja uvijek želim sve više i tako moramo svi misliti", rekao je Pjanić.

Susret Bosna i Hercegovina - Finska igra se večeras od 18 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar