Lekler: Da se više nikad ne ponovi...!

Šarl Lekler, vozač Ferarija, kaže da je u ekipi "sada sve jasno", posle timskih naredbi tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

Ostali sportovi 11.10.2019 | 15:17
Lekler: Da se više nikad ne ponovi...!
Lekler je startovao sa pol pozicije, a prema dogovoru pre trke, propustio je klupskog kolegu Sebastijana Fetela da ga pretekne kako bi blokirao Hamiltona da sa druge pozicije preuzme vođstvo.

Iz ekipe su zatim obavestili Fetela da mora da vrati Lekleru poziciju, što je četvorostruki svetski prvak odbio, zbog čega je Lekler negodovao.

Na polovini trke Fetel je morao da odustane zbog problema sa vozilom, a Lekler je zauzeo treće mesto. Lekler je rekao da je direktor ekipe Matija Binotio odvojeno razgovarao sa obojicom vozača i da nema problema uoči nedeljne trke za Veliku nagradu Japana u nedelju.

"Bilo je nesporazuma, ali razgovarali smo i sada je sve jasno. Pomislio sam spolja da je to velika stvar, što definitivno nije bila, ali sada je sve u redu", rekao je Lekler, preneo je Skaj.

Upitan šta to nije bilo jasno, Lekler je odgovorio:

"To je jasno od početka sezone, da moramo da poštujemo timske naredbe. Jasno je da situacija nije bila jasna obojici vozača na početku trke. I to je najvažnija stvar. Razgovarali smo o tome i obezbedili da se takva situacija više nikada ne ponovi", naveo je Lekler.

Fetel je priznao da su "pojedine stvari mogle da budu bolje urađene", ali je ponovio izjavu Leklera da je sada sve u redu.

"Razgovarali smo o tome više puta. Razgovarali smo obojica. Možda drugačije nego što neki ljudi misle. Ali, mislim da je prilično jasno", rekao je četvorostruki svetski prvak.

Upitan šta bi to moglo da znači za slične scenarije u budućnosti, Fetel je naveo:

"Nismo ništa uklesali u kamenu, mislim da to nije potrebno".

U Sočiju je pre dve nedelje pobedio vozač Mercedesa Luis Hamilton, ispred timskog kolege Valterija Botasa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar