Milanovi tifozi već tjeraju Piolija, Gazidis podsjeća...

Spasili smo klub od bankrotstva i Serije D! Pomešane emocije na predstavljanju novog trenera Rosonera, Boban nije hteo o spekulacijama vezanim za Spaletija.

Fudbal 10.10.2019 | 14:20
Milanovi tifozi već tjeraju Piolija, Gazidis podsjeća...
Nije uspelo ni da se utisne mastilo na ugovoru koji je potpisao Stefano Pioli, a navijači Milani već su pokrenuli inicijativu da se nekadašnji strateg Intera što pre razreši nove dužnosti.

Na društvenim mrežama pojavila se jasna poruka Milanovih tifoza s haštagom “PioliOut”, mada je uprava kluba i pored jasnog stava najvatrenijih pristalica da Pioli nije dobrodošao, potpisala ugovor s naslednikom Marka Đampaola na dve godine.

”Spremam se za novu avanturu s velikim entuzijazmom, znam da sam došao u veliki klub. Ubeđen sam da ćemo napraviti ozbiljan posao zajedno s igračima i upravom”, rekao je Pioli na konferenciji za štampu.

O reakciji navijača na njegov dolazak nije želeo previše, ali su njegove reči bile u pomirljivom tonu.

”Navijači? Imam veliko poštovanje prema njima. Jasno mi je da moram odmah da počnem da radim u pravom smeru, da igrače usmerim na pravi put. Pred nama je deset jako važnih dana. Probaćemo da izvučemo najbolje”.

Pioli je otkrio kojim će se receptom rukovoditi u nameri da Milan izvuče iz mraka u kojem se godinama nalazi.

”Uvek razmišljam pozitivno i zato želim da se svi borimo zajedno kako bismo ostvarili što bolje rezultate. Ubeđen sam da imam dobar tim i igrače. Milanova blistava prošlost mora da živi i u sadašnjosti, ali u skladu s mogućnostima. Sve izazove moramo da zaobiđemo i pronađemo način da eksplodiramo na terenu. Imam obavezu da igračima usadim hrabrost na terenu, da pokažu svoje kvalitete. Moramo da počnemo od pravih ideja, pa da podignemo intenzitet kako bismo postali još bolji. Želim da probamo da napadnemo plasman u Ligu šampiona”.

Navijačima Milana, između ostalog, najviše bode oči to što je Pioli bio trener Intera. Osim toga, ni njegov učinak u Seriji A nije baš najblistaviji...

”Moja prošlost, Inter? Bio sam dete. Prošlost je prošlost. Sada sam sazreo profesionalac. Želim da unapredim svoj rad i nadam se da ljudi neće imati predrasude, već da će mi suditi po tome šta ćemo uraditi na terenu”.

Tokom Piolijevog predstavljanja obratio se i prvi operativac kluba Ivan Gazidis, koji je podsetio navijače na okolnosti u kojima se klub našao ne tako davno...

”Želeo bih da se zahvalim Marku Đampaolu i njegovom stručnom štabu, želimo mu sve najbolje. Odluka nimalo nije bila laka. Ali, gledali smo potrebe kluba i stavili ih iznad svih ostalih. Shvatamo frustraciju navijača, ali nije nam lako. Svi se suočavamo s realnim problemima koje ne smemo da ignorišemo – svi smo zainteresovani da pomognemo klubu da stane na stabilne noge, ali od početka se suočavamo s brojnim faktorima, bankrotstvom i ispadanjem u Seriju D. Svi dajemo sve od sebe svakog dana. Uprkos lošem startu sezone, i dalje smo na samo šest bodova od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Želimo da se vratimo u fudbalsku elitu, zato smo doveli iskusnog trenera. Investiramo 1.200.000.000 evra u novi stadion, pokušavamo da razvijamo klub i igrače kako bismo se vratili tamo gde zaslužujemo”.

Do poslednjeg trenutka verovalo se da će Lučano Spaleti biti novi trener Milana, ali u poslednjem trenutku odluka je preinačena...

”Ne želimo da pričamo o Spaletiju”, dobacio je Zvonimir Boban i dodao:

”Shvatamo da nismo najbolji klub na svetu, ali ni ovo nije najbolje što ovaj sastav može da pruži. Sa Piolijem smo uvereni da možemo da budemo bolji i da pokažemo veći kvalitet”.

Jedan od najvećih zagovornika dolaska Marka Đampaola na klupu Milana bio je legendarni kapiten Paolo Maldini. Svestan je i on da projekat nije bio
uspešan.

”Shvatili smo da stvari nisu išle pravim putem, zato smo doneli tešku odluku. Želimo da budemo protagonisti ove sezone. Pioli je iskusan trener, koji je vodio nekoliko velikih klubova. Naš cilj nije da osvojimo Ligu šampiona, već da se za početak vratimo u elitu. Borimo se protiv mnogo problema koje smo nasledili”.

Izvor: mozzartsport

Foto: AC Milan

Komentari / 0

Ostavite komentar