"Kristališu se uloge u Partizanu!"

Pokazali smo da nismo mekani! Bio je najbolji igrač crno-belih u Štark areni, a posle meča je govorio o podeli uloga u timu.

Košarka 09.10.2019 | 11:29
"Kristališu se uloge u Partizanu!"
Novica Veličković je bio izuzetno inspirisan i efikasan, Kori Volden je unosio mir i razigravao Partizan, ali je heroj drugog trijumfa crno-belih u Evrokupu definitivno bio Rade Zagorac.

Jedan od Partizanovih starosedalaca potvrdio je da je dočekao početak sezone u odličnoj formi, na koju nije uticala ni povreda leđa, koju je zadobio tokom ABA Superkupa.

U duelu protiv Tofaša, u prvom meču sezone pred crno-belim tribinama Štark arene, Zagorac je ubacio 26 poena, uz pet skokova i bio je uvek tu kada je bilo teško.

I kada je turski tim imao 14 poena prednosti i kada se ta razlika topila i istopila, "Zagor" nije bežao od odgovornosti, već je uzimao loptu i pogađao.

"Zadovoljni smo, jer je u principu dosta toga stalo u jednu utakmicu. Bilo je dosta nekih amplituda, za koje ćemo se sa progresom sezone truditi da ih bude što manje. Ovo je dobar pokazatelj da nismo mekani, pre svega mentalno. I pored minusa, bili smo svesni da je većina šuteva koje su ubacivali plod njihovog kvaliteta i sreće, a da je pritom bila prisutna naša dobra odbrana", izjavio je on novinarima u svlačionici.



Tofaš je odigrao veoma dobro u prvom delu, bio je izuzetno precizan, a na prednost je otišao sa dostižnijom razlikom od maksimalnih 14 poena. Skor na pauzi bio je 45:49.

"Ohrabrivali smo se međusobno, držali timski duh i kada smo uprkos svemu tome bili na 'minus 4' na poluvremenu, bili smo svesni da podizanjem nivoa odbrane neće moći da izdrže celu utakmicu".

Upitan za svoju igru, Zagorac je ostao skroman.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao, već se kristališu uloge u ekipi, manje-više. Iako je rana faza sezone, neke stvari su se posložile. Imamo ljude koji su zaduženi za različite role. U drugom poluvremenu je to bio Kori (Volden). Fantastično je razigravao u odsudnim trenucima. Bilo je napadački raspoloženih i ta raznovrsnost je jako dobra za našu ekipu".

Naredni meč crno-beli će igrati u subotu, protiv Primoske u Sloveniji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar