Tvit koji će skupo koštati Amerikance!

Kinezi zabranjuju NBA ligu! NBA liga je neverovatno popularna u Kini, ali je sve veće pitanje da li će tako biti i u budućnosti. Sve zbog jedne objave na društvenim mrežama. . .

Košarka 09.10.2019 | 19:05
Tvit koji će skupo koštati Amerikance!
Dva velika kineska elektronska medija objavila su u utorak da suspenduju važeće ugovore o prenosu predsezonskih utakmica NBA lige, zbog toga što je generalni direktor ekipe Hjuston Rokitsa, Deril Morej, podržao antivladine proteste u Hong Kongu.

Suspenziju aktuelnih aranžmana o prenosu utakmica NBA lige u predsezoni najavili su kineska državna tv mreža CCTV i kompanija Tencent, koja poseduje prava za digitalni striming utakmica NBA u Kini, objavljeno je na veb sajtu američke televizije CNBC.

Morej je izrazio podršku učesnicima antivladinih protesta u Hong Kongu u jednom tvitu koji je kasnije izbrisan, ali je izazvao oštre kritike u drugoj najvećoj svetskoj ekonomiji, navodi CNBC.

Zastupnik NBA lige Adam Silver stao je u odbranu Moreja.

"Mislim da, kao organizacija zasnovana na vrednostima, treba jasno da stavim do znanja...da Deril Morej ima pravo da u okviru svojih mogućnosti koristi slobodu izražavanja", rekao je Silver u intervjuu za japansku agenciju Kjodo.

Kineska CCTV se nije saglasila sa Silverovom opaskom.

"Jako smo razočarani i ne odobravamo Silverov stav o podršci Morejevom pravu na slobodno izražavanje. Smatramo da nijedna izjava kojom se osporava nacionalni suverenitet i socijalna stabilnost nije u domenu slobode govora", navodi se u saopštenju ČTV na kineskom jeziku, koje je preveo CNBC.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

To

09.10.2019 21:09

treba da bude stvar politike a ne sporta!

ODGOVORITE