KK Barselona ima najveći budžet u istoriji kluba!

Preko 40 miliona evra! Zato i ne čude tako dobra pojačanja u redovima katalonskog kluba.

Košarka 08.10.2019 | 21:37
KK Barselona ima najveći budžet u istoriji kluba!
Barselona je ovog leta baš mnogo uložila, a sada stiže i potvrda je Barselona za ovu sezonu imala najveći budžet u istoriji košarkaške sekcije kluba.

Kako piše Mundo Deportivo, Barselonin budžet za ovu sezonu je 41.476.000 evra. Ovo će biti prvi put da Barselona ima budžet preko 40.000.000 evra. Ta cifra premašuje prošlogodišnji budžet za više od 5.000.000 evra.

Nije onda ni čudo što su u klub stigli Nikola Mirotić, kao i Malkolm Dilejni, pa Brendon Dejvis, Kori Higins i Aleks Abrines. Sve je to učinilo da potrošnja ovog leta kod Barselone ode velikih razmera.

I dok je budžet značajno poboljšan ove sezone u Barseloni, zarada se očekuje da ode u kompletno drugačijem smeru. I to će sve doneti projektovan deficit od 32.265.000 evra što će biti najveći gubitak u istoriji Blaugrane.

Sve to znači da košarkaška sekcija živi najviše na "grbači" fudbalskog kluba, da će zbog silnih uloženih miliona biti jedan od favorita za osvajanje Evrolige, ali i ovo je dokaz da je košarka, u Evropi, nažalost, i dalje - neprofitabilan sport.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar