Nakon saobraćajne nesreće pobjegla supruga diplomate

Supruga američkog diplomate protiv koje se vodi krivična istraga zbog saobraćajne nesreće u kojoj poginuo devetnaestogodišnji mladić Heri Dan u Engleskoj pozvala se na diplomatski imunitet i pobjegla je iz Velike Britanije iako je ranije vlastima rekla da to neće učiniti.

Svijet 07.10.2019 | 11:26
Nakon saobraćajne nesreće pobjegla supruga diplomate
"Skaj njuz" navodi da se nesreća desila ispred britanske vazduhoplovne baze u Krojtonu krajem avgusta.

Policija je saopštila da je Dan vozio motocikl na ispravnoj strani puta i da ga je direktno udarila četrdesetdvogodišnja žena koja je automobilom izašla iz baze na pogrešnu stranu puta.

Dan je pretrpio višestruke povrede i kasnije je preminuo u bolnici.

Policija navodi da je žena sarađivala u ranoj fazi istrage, ali da se kasnije pozvala na diplomatski imunitet i da je pobjegla iz Britanije prije okončanja istrage.

Zvaničnici ističu da razmatraju sve mogućnosti kroz diplomatske kanale kako bi osigurali napredak istrage. Policija je zatražila ukidanje diplomatskog imuniteta radi nastavka istragen ali je zahtjev odbijen.

Porodica Dan zatražila je od američkog predsjednika Donalda Trampa da osumnjičenu vrati u Britaniju radi nastavka istrage.

Ambasada SAD u Londonu potvrdila je umiješanost supruge američkog diplomate u incident i izrazila "najdublje" saučešće porodici.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar